Bezittingen Bernard Madoff onder de hamer

21/10/10 om 12:28 - Bijgewerkt om 12:28

Meer dan 400 persoonlijke bezittingen van superfraudeur Bernard Madoff worden volgende maand geveild in New York.

Bezittingen Bernard Madoff onder de hamer

© Reuters

Het is de laatste in een reeks veilingen van de schatten die Madoff op de rug van zijn slachtoffers verwierf. De opbrengsten van de veiling zullen integraal gaan naar de slachtoffers, die in goed vertrouwen hun spaargeld aan Madoff toevertrouwden.

Onder de voorwerpen bevinden zich een bureau, een Steinway piano, een diamanten verlovingsring en een nertsmantel van Madoffs echtgenote, enkele Rolex-horloges en een paar zwarte fluwelen pantoffels waarin de initialen 'BLM' in goud geborduurd zijn.

De veiling vindt plaats op 13 november in New York. Een gelijkaardige veiling bracht vorig jaar meer dan 1 miljoen dollar op. De 200 items, zoals juwelen, kunst en sportsouvenirs, werden toen in een mum van tijd verkocht, wat de fascinatie van het Amerikaanse publiek voor de oplichter aantoont.

150 jaar cel

De 72-jarige Madoff, die verantwoordelijk is voor de grootste financiële misdaad in de geschiedenis van de Verenigde Staten, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 jaar. Hij lichtte wereldwijd klanten op voor zo'n 50 miljard dollar door een piramidespelachtige zwendel.

Madoff zit opgesloten in de gevangenis in North Carolina. Zijn echtgenote Ruth mocht 2,5 miljoen dollar van het vermogen van Madoff behouden en woont in Florida.

Lees meer over:

Onze partners