Berlusconi wil zijn leven beteren

Na de talrijke schandaalverhalen over de Italiaanse premier en jonge meisjes wil Berlusconi zijn leven beteren.

Na maanden van schandaalverhalen over jonge callgirls in bed en showgirls in de politiek wil de Italiaanse premier Berlusconi zijn leven veranderen. De links-liberale krant La Repubblica meldde maandag dat de multimiljardair en regeringsleider met het idee speelt zijn luxevilla op Sardinië te verkopen en een boetetocht te ondernemen.

Na de zomervakantie, die hij in de door een aardbeving getroffen regio Abruzzen zou doorbrengen, wil Berlusconi volgens La Repubblica in september op bedevaart gaan naar het schrijn van Padre Pio in San Giovanni Rotondo, in het zuiden van Italië.

Berlusconi vertelde zijn intieme vrienden dat hij “zijn leven wil veranderen”, schrijft het dagblad. “Ik voel me niet meer thuis in Villa Certosa na alles wat er gebeurd is”, zo wordt de mediamagnaat door de krant geciteerd. De premier verwijst daarmee naar de 5.000 foto’s die paparazzo Antonello Zappadu van het wel en wee en van feestjes in de villa nam.

Berlusconi kon de publicatie ervan slechts gedeeltelijk verhinderen. De 72-jarige politicus zou er onder andere in het gezelschap van de minderjarige Noemi Letizia gefotografeerd zijn.

Bed van Poetin

Het Italiaanse weekblad L’Espresso publiceert maandag op zijn website fragmenten van wat een conversatie zou zijn tussen Berlusconi en Patrizia D’Addario, een escortgirl. De dialoog werd volgens het blad in de herfst opgenomen in de woning van Berlusconi in Rome.

– “Ik ga ook een douche nemen … wacht je op me in het grote bed als
je eerst klaar bent?”, zou Berlusconi vragen.
– “Welk groot bed … dat van Poetin?”, zou D’Addario daarop zeggen.
– “Dat van Poetin.”
– “Ah, hoe leuk … dat met de gordijnen.”

Volgens D’Addario heeft Berlusconi een bed met een baldakijn dat de Russische premier Vladimir Poetin hem schonk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content