Berlusconi: 'Vonnis is ontoelaatbare uitspraak'

26/10/12 om 18:26 - Bijgewerkt om 18:26

Silvio Berlusconi verteert zijn veroordeling tot één jaar cel niet al te best. In een reactie spreekt de ex-premier van een 'politieke, ongelooflijke en ontoelaatbare uitspraak'.

Berlusconi: 'Vonnis is ontoelaatbare uitspraak'

© AFP

In de affaire-Mediaset is de straf tot één jaar teruggeschroefd want Berlusconi heeft drie jaar amnestie verkregen, zo heeft de Milanese rechtbank, die hem had veroordeeld, bekendgemaakt.

Il Cavaliere verkreeg de strafvermindering ingevolge een amnestiewet uit 2006. Die was door de toenmalige linkse regering afgekondigd om de overbevolking in de Italiaanse gevangenissen tegen te gaan. Overigens zijn de advocaten van Berlusconi meteen in beroep gegaan. Piere Longo en Niccolo Ghedini noemden de uitspraak "ongelooflijk" en "van alle juridische logica ontdaan". "Hopelijk heerst er bij het Hof van Beroep een andere atmosfeer".

Ook Berlusconi zelf verteert de uitspraak niet al te best. In een reactie op Italia 1 spreekt hij van een "ontoelaatbare justitiële driestheid". En vervolgt hij, "het is een politieke, ongelooflijke en ontoelaatbare uitspraak. Het is zonder twijfel een politiek verdict zoals alle tegen mij uitgevonden processen politiek zijn".

De aanvankelijke vier jaar cel is de zwaarste veroordeling die de vroegere premier ooit heeft gekregen. (Belga/INM)

Onze partners