Berlusconi kondigt verloving aan met 28-jarige

17/12/12 om 18:44 - Bijgewerkt om 18:44

De beruchte 'bunga bunga'-feestjes zullen nu wel voorgoed verleden tijd zijn, want Silvio Berlusconi gaat trouwen.

Berlusconi kondigt verloving aan met 28-jarige

© AFP

De uitverkorene van de voormalige Italiaanse premier is de bijna 50 jaar jongere Francesca Pascale (28). Berlusconi (76) kondigde de verloving aan op een van zijn televisiezenders en gaf meteen toe dat het leeftijdsverschil 'nogal excessief' is, maar hij liet ook weten dat zijn verloofde een mooie vrouw is, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Berlusconi was in het verleden al twee keer getrouwd en heeft vijf kinderen. Volgens Berlusconi vindt zijn oudste dochter Marina, die 46 jaar oud is, Francesca erg leuk. De mediamagnaat excuseerde zich ook nog voor de 'bunga bunga'-feestjes. Hij zei dat hij zich eenzaam voelde na de scheiding van zijn tweede vrouw, de dood van zijn moeder en zijn zus. Veronica Laria verliet hem in 2008 omdat hij verhoudingen had met jonge vrouwen. Dankzij zijn verloving met Francesca voelt hij zich 'eindelijk minder alleen'.

Francesca is een voormalige winkelierster uit Napels en ontmoette Berlusconi toen ze voor zijn partij Il Popolo della Libertà (PDL) ging werken.

Ruby de hartendief

Ondertussen loopt nog steeds een proces tegen Berlusconi over prostitutie met een minderjarige en machtsmisbruik. Hij zou seksuele prestaties hebben ontvangen van Karima El Mahroug, bijgenaamd 'Ruby de hartendief', toen die nog minderjarig was en hij zou bij de politie tussenbeide zijn gekomen voor haar, toen ze voor diefstal was opgepakt in mei 2010.

Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert de voormalige Italiaanse premier een straf van 6 maanden tot drie jaar voor prostitutie met een minderjarige, en drie tot 8 jaar voor machtsmisbruik. Berlusconi kan wel nog in beroep gaan, indien hij veroordeeld wordt en een celstraf gaat pas in na veroordeling in hoger beroep.

Maar dat Berlusconi ooit de binnenkant van een gevangenis zal zien, is erg onwaarschijnlijk. Volgens de Italiaanse wet kan niemand boven de 70 jaar naar de gevangenis gestuurd worden. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners