Bereidt Hillary Clinton zich met Twitteraccount voor op presidentschap?

11/06/13 om 09:00 - Bijgewerkt om 09:00

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton heeft sinds kort een Twitteraccount. Onmiddellijk gonst het van de geruchten dat ze hiermee haar presidentscampagne op gang trekt.

Bereidt Hillary Clinton zich met Twitteraccount voor op presidentschap?

© Reuters

Nog geen dag nadat de voormalige First Lady van de Verenigde Staten een Twitteraccount heeft aangemaakt, heeft ze de kaap van 300.000 volgers al bereikt.

De echtgenote van voormalig president Bill Clinton omschrijft zichzelf als echtgenote, moeder en advocaat. Ze somt enkele van haar vorige jobs op en noemt zichzelf een "hondeigenaar, haaricoon, een broekpakfan en een breker van het glazen plafond."

Zelf volgt ze voorlopig maar vijf personen, waaronder haar echtgenoot en dochter.

Eerste vrouwelijke president?

Hillary Clinton nam dit jaar afscheid als minister van Buitenlandse Zaken en wordt nu meer en meer genoemd als de mogelijke Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2016. Bij de vorige Democratische voorverkiezingen in 2008 moest ze de duimen leggen voor huidig president Barack Obama.

Volgens peilingen maakt Clinton behoorlijk veel kans om de eerste vrouwelijke president van de VS te worden, moest ze in 2016 haar kans wagen. Voorlopig zwijgt ze nog in alle talen over haar toekomstplannen. Haar standaardantwoord is dat ze het zelf nog niet weet. Ze heeft nog ruim een jaar tijd vooraleer ze een besluit moet nemen. (AVE)

Onze partners