Belgische Fanny Godin krijgt titel 'superhonderdjarige'

07/11/12 om 16:58 - Bijgewerkt om 16:58

Fanny Godin, met haar gezegende leeftijd van 110 jaar en 164 dagen sinds 180 dagen de oudste vrouw van België, is officieel erkend als "superhonderdjarige". Die officiële titel kan toegekend worden aan mensen die de leeftijd van 110 jaar bereikt hebben.

Belgische Fanny Godin krijgt titel 'superhonderdjarige'

© Belga

Fanny Godin, met haar gezegende leeftijd van 110 jaar en 164 dagen sinds 180 dagen de oudste vrouw van België, is officieel erkend als "superhonderdjarige". Die officiële titel kan toegekend worden aan mensen die de leeftijd van 110 jaar bereikt hebben. De onderscheiding werd haar toegekend door de Gerontology Research Group (GRG), een internationale groep met hoofdkwartier in de Verenigde Staten die aan het begin van de jaren 1990 opgericht werd.

Momenteel dragen 73 mensen wereldwijd de titel van "superhonderdjarige". Fanny Godin is evenwel de enige Belgische in het rijtje. De toekenning kan enige tijd duren. "In dit geval heb ik aangedrongen, opdat het sneller zou gaan", aldus Anthony Croes-Lacroix, Belgische correspondent voor de GRG. "De Amerikanen moeten de verschillende documenten controleren, die de nationale correspondenten hen toesturen."

'Superhonderdjarige'

Fanny Godin is de op 22 na oudste Europeaan. Ze komt uit een gezin in Hoei, maar woont momenteel in Zoutleeuw, in Vlaams-Brabant. Zij volgde Germaine Degueldre op als oudste Belgische vrouw. Degueldre overleed op 11 mei dit jaar. Ze werd 111 jaar en 228 dagen oud. Ook Degueldre werd erkend als "superhonderdjarige". Ze was daarnaast ook de enige Belgische, wiens DNA gebruikt wordt bij een internationale studie naar de "superhonderdjarigen" om eventuele gemeenschappelijke genen bloot te leggen. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners