Banksy-kunstwerk over immigratie verwijderd na klachten

01/10/14 om 21:09 - Bijgewerkt om 21:13

Een nieuwe muurtekening van de wereldberoemde kunstenaar Banksy in het Engelse Clacton-on-Sea is verwijderd na klachten bij het lokale bestuur. De tekening toonde een groep duiven die anti-immigratieboodschappen toonden aan een exotisch vogeltje.

Banksy-kunstwerk over immigratie verwijderd na klachten

© Banksy

De vijf duiven hadden boodschappen als 'Migranten niet welkom', 'keer terug naar Afrika' en 'Blijf van onze wormen' voor de exotische vogel.

Het bestuur van het district Tendring zegt niet te kunnen bevestigen dat het om een werk van Banksy ging, maar de kunstenaar heeft foto's van de tekening op zijn website geplaatst. Op dat moment was de tekening alweer verwijderd van de muur, zo is te zien op deze foto.

Banksy-kunstwerk over immigratie verwijderd na klachten

© Beeld BBC

Klachten

Het bestuur zegt dat ze klachten had ontvangen dat de tekening offensief en racistisch was en vond die gegrond, melden Britse media.

'Niettemin zouden we graag een gepast Banksywerk aan een van onze kusten zien en we hopen dat de kunstenaar terugkomt,' zei een communicatiemedewerker aan de BBC. Een woordvoerster van Banksy wilde geen commentaar kwijt.

Politieke boodschappen

De wereldberoemde Banksy, die anoniem wil blijven, heeft de gewoonte om in zijn werken politieke boodschappen te verwerken.

Lees meer over:

Onze partners