Artsen Peru: Van der Sloot heeft psychopathische trekjes

20/07/10 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:42

Volgens artsen in Peru is de Nederlander Joran van der Sloot een impulsieve man met psychopathische trekjes, maar is hij zich bewust van de gevolgen van zijn handelingen.

Artsen Peru: Van der Sloot heeft psychopathische trekjes

© EPA

Dat blijkt uit een medisch rapport, waarover Peruaanse media maandag berichten.

De artsen onderzochten hem in de zwaar beveiligde gevangenis Miguel Castro Castro in de hoofdstad Lima, waar hij zijn proces afwacht. Het medisch rapport is overgedragen aan de rechter.

Moord

Joran van der Sloot (22) wordt ervan verdacht de Peruaanse Stephany Flores (21) op 30 mei in zijn hotelkamer in Lima te hebben vermoord.

Tijdens de eerste ondervraging in het proces op 21 juni zei Van der Sloot niets. Eerder had hij een bekentenis afgelegd, maar die trok hij later weer in.

Afpersing

Begin deze maand is Van der Sloot in de Verenigde Staten ook aangeklaagd voor afpersing. Volgens justitie eiste hij een bedrag van 250.000 dollar (ruim 200.000 euro) van de moeder van het vermiste meisje Natalee Holloway.

In ruil voor dat geld zou hij de locatie van haar lichaam onthullen. Natalee verdween op 30 mei 2005 op Aruba. Van der Sloot is hoofdverdachte in de zaak.

Lees meer over:

Onze partners