'Apple-topman Steve Jobs was een genie zoals Einstein en Edison'

06/10/11 om 07:09 - Bijgewerkt om 07:09

Met de dood van Apple-topman Steve Jobs (56) verliest de wereld een genie in het rijtje van Einstein en Edison, zegt Michael Bloomberg, burgemeester van New York. Volgens zijn collega's verliest Apple 'een visionair' en de wereld 'een fantastisch mens'.

'Apple-topman Steve Jobs was een genie zoals Einstein en Edison'

© Reuters

Michael Bloomberg (burgemeester New York): Steve Jobs was een genie zoals Einstein en EdisonAmerika verliest een genie die zal worden herinnerd in het rijtje van Einstein en Edison.

Zijn ideeën zullen een invloed hebben op vele toekomstige generaties. De laatste vier decennia bracht Steve Jobs altijd opnieuw de toekomst tot leven terwijl anderen de horizon nog niet zagen.

Iedereen die voor de stad New York werkt, van de straatwerkers tot de politiemannen, koesteren de producten die Steve Jobs heeft bedacht, om hun werk beter te kunnen doen.

Tim Cook (CEO Apple): De wereld verliest een fantastisch mens

Apple verliest een visionair en een creatief genie. De wereld verliest een fantastisch mens.

Wie het geluk heeft gehad om met hem samen te werken, verliest een vriend en een inspirende mentor.

Mark Zuckerberg (Facebook): MentorSteve, je was voor mij een vriend en een mentor. Je toonde me dat je de wereld kan veranderen door iets te bouwen. Ik mis je.

President Barack Obama: Visionair

Jobs was één van de grootste Amerikaanse vernieuwers. De wereld verliest een visionair

Sergey Brin en Larry Page (Google): Voorbeeld
Hij was voor ons een gepassioneerd en aardig voorbeeld

Steve Wozniak (Mede-oprichter Apple): In het leven van iedereen
Wij hadden nooit vermoed dat Apple zo groot zou worden. We hadden het gevoel dat we iets belangrijks deden, maar hadden nooit vermoed dat Apple vandaag zo belangrijk is in het leven van iedereen.

Bill Gates (Microsoft): invloed over de generaties heen
De wereld ziet zelden mensen die een zodanige invloed hebben gehad als Steve. De gevolgen daarvan zullen zich nog generaties lang laten voelen.

Steve Jobs was in 1976 medeoprichter en topman van Apple. De Amerikaan kampte al jaren met gezondheidsproblemen en zette in augustus 2011 een stap opzij bij Apple. Jobs stond aan de basis van immens populaire producten zoals Apple Macintosh computers, de iPod, de iPhone en de iPad. De oprichter van Apple leed aan kanker. Hij trad in augustus af als CEO, maar bleef wel bestuursvoorzitter.

Jobs werd op 24 februari 1955 geboren in San Francisco. Hij had al verscheidene jaren gezondheidsproblemen. In 2004 werd hij getroffen door pancreaskanker en in 2009 moest hij een levertransplantatie ondergaan.

"We zijn triest dat we moeten melden dat Steve Jobs woensdag is overleden", meldt Apple in een korte mededeling. "Jobs had een briljant karakter, zijn passie en energie hebben geleid tot onbeschrijfelijke innovaties die onze leven hebben verrijkt en verbeterd."

Diverse websites brengen hulde aan de visionaire en charismatische bedrijfsleider. De website van Apple toont een grote zwart-wit foto van Jobs met zijn geboorte- en sterfjaar (1955-2011). Ook op de site van concurrent Google staat "Steve Jobs. 1955-2011" en een automatische link naar de site van Apple. (EE)

Lees meer over:

Onze partners