Angela Merkel is opnieuw de machtigste vrouw

22/08/12 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:51

Het is al de vijfde keer op zes jaar tijd dat Merkel door Forbes als de machtigste vrouw ter wereld beschouwd wordt.

Angela Merkel is opnieuw de machtigste vrouw

© Reuters

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is dit jaar opnieuw de machtigste vrouw ter wereld, voor de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff. Dat blijkt uit het jaarlijkse klassement van het magazine Forbes, dat gepubliceerd werd.

Het is al de vijfde keer op zes jaar tijd dat Merkel door Forbes als de machtigste vrouw ter wereld beschouwd wordt. De 58-jarige Merkel is voor Forbes de "Iron Lady" van de Europese Unie en de
hoofdrolspeler in de crisis van de eurozone. Het magazine benadrukte ook "het formidabele jaar" van de 64-jarige Clinton.

Lady Gaga
De 100 machtigste vrouwen van de wereld, onder wie elf uit Europa, komen volgens Forbes onder meer uit de zakenwereld, de politiek, de media, de mode, het entertainment en caritatieve organisaties.

De excentrieke Lady Gaga is met haar 26 lentes de jongste vrouw in de rangschikking; de 86-jarige Britse koningin Elizabeth de oudste. De vrouwen werden gerangschikt volgens invloed, het fortuin dat ze controleren of bezitten, en hun aanwezigheid in de media. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners