Amerikaanse gaat voor titel 'zwaarste vrouw ter wereld'

10/06/10 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Een Amerikaanse moeder wil de dikste vrouw ter wereld worden. Ze weegt momenteel al 273 kilo en streeft naar een gewicht van 450 kilo. "Hoe dikker je buik en achterwerk, des te sexier je er uitziet", meent de vrouw.

Amerikaanse gaat voor titel 'zwaarste vrouw ter wereld'

© Reuters

De 42-jarige Donna Simpson hoopt met haar gewicht van 450 kilo de titel van 'zwaarste vrouw ter wereld' in het Guinnes Book of Records te bemachtigen. Ze vergelijkt haar streefdoel met dat van een supermodel. Modellen denken dat ze er dunner beter uitzien. Bij Simpson is het juist omgekeerd. De moeder van twee wil met het initiatief dikkere vrouwen meer zelfvertrouwen geven en tonen dat ook zij een normaal leven kunnen leiden.

Dat Simpson graag met haar gewicht pronkt, bewijzen de verschillende websites waarmee ze momenteel flink haar boterham verdient. De duizenden fans kunnen er tegen betaling filmpjes bekijken van hoe Simpson alledaagse dingen doet. Dat gaat van eten tot naar haar auto wandelen. En alsof dat nog niet genoeg is, ambieert de Amerikaanse ook haar eigen realityshow.

Simpson heeft een vriend met wie ze dit jaar nog in Hawaï wil trouwen. De 49-jarige Philippe Gouamba vindt haar niet enkel aantrekkelijk met haar "volle buik en voluptueuze heupen", maar steunt haar ook in haar wens de 450 kilo te bereiken.

Dat haar gewicht tot hartproblemen kan leiden en haar diabetes alleen maar zal verergeren, veegt ze van tafel. "Ik ben gezond en ga elke drie maand naar de dokter", aldus Simpson.

Onze partners