Amanda Knox verdient gigantisch bedrag aan boekdeal

14/02/12 om 14:42 - Bijgewerkt om 14:42

De Amerikaanse uitwisselingsstudente die verdacht werd van de moord op haar kamergenote heeft een bedrag van zeven cijfers gekregen voor een boek over haar beproevingen in Italië.

Het boek zal gebaseerd worden op het dagboek dat Amanda bijhield voor, tijdens en na de dood van haar Britse kamergenote. Dat schrijft de Independent. Bijna alle bekende Amerikaanse uitgeverijen waaronder Simon & Schuster, Random House, Penguin en Harper Collins zouden geïnteresseerd zijn. Volgens de New York Times hebben Knox en haar manager, die eerder al boekdeals voor Barack Obama en Bill Clinton onderhandelde, ontmoetingen gehad met de bazen van de geïnteresseerde bedrijven.

Sinds haar vrijlating heeft Amanda Knox alle contact met de media gemeden. Als resultaat daarvan heeft de wereld elke mogelijke kant van het verhaal gehoord, behalve die van Amanda zelf. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Naast haar verhaal vertellen zal ze het boek goed kunnen gebruiken om de kosten van haar verdediging te betalen. Eerder werd haar verhaal al verfilmd voor de Amerikaanse televisie.


Slinkse femme fatale

Het hoge bedrag is het resultaat van de voortdurende fascinatie die Amanda Knox met haar verhaal aan beide kanten van de Atlantische Oceaan losweekte. Fans van Amanda zien haar als een onschuldig meisje dat verstrikt raakte in een samenzwering van de sensatiehongerige media, de Italiaanse politie en het chaotische Italiaanse rechtssysteem. Maar volgens tegenstanders is ze een slinkse 'femme fatale' die wegkwam met moord.

Amanda Knox werd in 2009 tot zesentwintig jaar cel veroordeeld voor de moord op Meredith Kercher, haar Britse Kamergenote. Beide meisjes woonden als uitwisselingsstudenten in het universiteitsstadje Perugia in Italië. Het Italiaanse vriendje van Knox werd tot vijfentwintig jaar cel veroordeeld. De politie nam aan dat Meredith door Knox en haar Italiaans vriendje werd vermoord tijdens een bizar seksspelletje. In beroep oordeelde de rechter echter dat het bewijs niet sluitend genoeg was en na iets meer dan 1.500 dagen in de cel werden zowel Knox als haar toenmalig vriendje vrijgelaten. (PC)

Onze partners