'Amanda Knox krijgt 4 miljoen dollar voor haar verhaal'

17/02/12 om 06:27 - Bijgewerkt om 06:27

De Amerikaanse Amanda Knox heeft een deal met de Amerikaanse uitgever HarperCollins.

Knox, de jonge vrouw die vorig jaar na een jarenlange procedure werd vrijgesproken in een opmerkelijke moordzaak in Italië, gaat haar versie van de feiten publiceren.

Ze tekende een deal met de Amerikaanse uitgever HarperCollins. Het zou gaan om een contract van 4 miljoen dollar, bericht The New York Times. Het boek zal ten vroegste volgend jaar worden uitgegeven.

HarperCollins maakt deel uit van de groep News Corporation van mediamagnaat Rupert Murdoch. Het bedrijf maakte het contract met Knox zelf bekend, maar gaf geen financiële details.

Onbekende details

"Amanda Knox gaat ons de waarheid vertellen over haar vreselijke ervaring", luidt het in een persbericht van de uitgever. "Ze zal een compleet overzicht geven van de evenementen die hebben geleid tot haar arrestatie in Perugia en het gevecht dat ze heeft gevoerd met het complexe Italiaanse rechtssysteem". Daarbij zouden ook details aan bod komen die nog niet bekend waren. Knox hield na haar arrestatie een dagboek bij. Ze gaf nog geen interviews in de VS.

Het verhaal begon in de nacht van 1 op 2 november 2007. De kamergenote van Knox, de Britse Meredith Kercher, werd halfnaakt en badend in het bloed aangetroffen in het appartement dat de twee studentes deelden. Het slachtoffer bleek omgebracht met 43 messteken. Uit de autopsie bleek ook dat ze was verkracht. Amanda Knox en haar Italiaans vriendje, Raffaele Sollecito, werden in eerste aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 en 25 jaar. Eind 2011 werden ze na vier jaar opsluiting vrijgesproken.

Volgens de New York Times stonden de Amerikaanse uitgevers in de rij om het verhaal te publiceren. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners