Al and Tipper Gore na 40 jaar huwelijk uit elkaar

02/06/10 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

De Gores werden beschouwd als een politiek modelpaar.

Al and Tipper Gore na 40 jaar huwelijk uit elkaar

© Reuters

Voormalig Amerikaanse vicepresident Al Gore en zijn vrouw Tipper hebben na 40 jaar huwelijk beslist uit elkaar te gaan. Het koppel heft samen vier kinderen.

Het echtpaar stuurde een verrassende e-mail naar vrienden en pers, waarin de twee lieten weten dat ze "de beslissing samen na lang overwegen hebben genomen".

Voorbeeld

De Gores werden beschouwd als een politiek modelpaar. Ze ontmoetten elkaar op het eindejaarsbal van de middelbare school in 1965. Hun relatie diende tijdens het Monica Lewinsky-schandaal als voorbeeld coor het turbulente huwelijk van Bill en Hilary Clinton.

De 62-jarige Gore was acht jaar lang vicepresident onder Bill Clinton. In 2000 verloor hij in de presidentsverkiezingen nipt van George W. Bush.

Gore trok zich terug uit de politiek en legde zich toe op de problematiek van de klimaatverandering. Hij won in 2007 zowel de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn strijd tegen de opwarming van de aarde als een Oscar voor zijn documentaire "An Inconvenient Truth".
Tipper Gore wil op haar beurt meer aandacht vragen voor thema's als mentale gezondheid. De 61-jarige Tipper gaf toe dat ze zelf voor een depressie in behandeling ging toen haar zoon Al Gore III betrokken was in een bijna fataal auto-ongeluk.

Lees meer over:

Onze partners