Acht mirakelkinderen die ooit als enige een vliegtuigcrash overleefden

14/05/10 om 11:50 - Bijgewerkt om 11:49

De negenjarige Ruben uit Nederland is de enige overlevende van de vliegtuigcrash in het Libische Tripoli. Ook deze acht kinderen overleefden als enige, op miraculeuze wijze, een vliegtuigramp.

Acht mirakelkinderen die ooit als enige een vliegtuigcrash overleefden

© Belga

De negenjarige Ruben uit Nederland is de enige overlevende van de vliegtuigcrash in het Libische Tripoli. Ook deze acht kinderen overleefden als enige, op miraculeuze wijze, een vliegtuigramp.

Bahia Bakari

In juni 2009 stortte een toestel neer in de Indische Oceaan nabij Jemen. De toen veertienjarige Bahia Bakara, afkomstig uit de Franse hoofdstad Parijs, was de enige die de crash overleefde. Alle andere 152 passagiers, onder wie haar moeder, kwamen om. Het meisje, dat nauwelijks kon zwemmen, dreef dertien uur lang rond in het water op wrakstukken voordat een boot haar kon redden. Nu woont ze samen met haar vader buiten Parijs.

Francesca "Frankie" Lewis

Samen met haar beste vriendin, de dertienjarige Talia Klein, en Talia's vader, Michael Klein, ging de toen twaalfjarige Francesca Lewis mee op een vliegritje in 2007. Maar aan het avontuurlijke vluchtje kwam snel een eind toen het toestel crashte tegen de rand van een vulkaan in Panama. Lewis hing 52 uren lang in de kapotte cabine voordat ze gered werd.

Mohammed al-Fatih

In juli 2003 crashte een vliegtuig van Sudan Airways kort na het opstijgen op de luchthaven van Soedan. Tien bemanningsleden en 105 passagiers kwamen om het leven. Enkel de driejarige Mohammed al-Fatih overleefde het ongeluk. Vermoedelijk werd hij uit het brandend toestel gegooid waardoor zijn leven gespaard werd.

Erika Delgado

Bij een crash van een vliegtuig van Intercontinental Colombia in het Colombiaanse Cartegena in maart 1995, kwam de toen tienjarige Erika Delgado, er met een gebroken arm vanaf. Alle andere 47 passagiers en vijf bemanningsleden kwamen om, onder wie haar ouders en haar jongere broer. Volgens het meisje duwde haar moeder haar uit het brandend vliegtuig.

Cecilia Cichan

De toen vierjarige Cecilia Cichan zat samen met haar ouders en haar zesjarige broer in augustus 1987 op vlucht 255 van Northwest Airlines toen die neerstortte op een brug, niet ver van de Amerikaanse stad Detroit. Alle 148 passagiers en zes bemanningsleden kwamen om het leven, met uitzondering van het kleine meisje. Daarna leefde ze bij haar tante en oom in Alabama en recent studeerde ze af aan de University of Alabama.

George Lamson

De toen zeventienjarige George Lamson overleefde als enige de crash van een vlucht van Galaxy Airlines net buiten Reno in de Amerikaanse staat Nevada. Bij het ongeluk van januari 1985 stierven 64 passagiers en zes bemanningsleden onmiddellijk. Twee andere passagiers overleefden later aan hun verwondingen.

Vesna Vulovic

De 22-jarige stewardess was net het eten aan het opdienen toen de bom in een aktetas, geplaatst door Kroatische separatisten, ontplofte. Dat gebeurde tijdens een vlucht van Yugoslav Airlines, dicht bij Hermsdorf in het voormalige Tsjecho-Slowakije. Alle 28 mensen aan boord overleefden de aanslag niet, met uitzondering van Vesna Vulovic. De explosie slingerde haar uit het vliegtuig waardoor ze op een met sneeuw bedekte berg terechtkwam. Tot op vandaag staat het wereldrecord van 'enige overlevende van de hoogste val zonder parachute' op haar naam.

Juliane Koepcke

De ouders van Juliane Koepcke hadden een onderzoekscentrum in het regenwoud. In 1973 vloog het toen zeventienjarige Duitse meisje met haar moeder naar haar vader om samen Kerst te kunnen vieren. Maar het toestel, met zes bemanningsleden en 91 passagiers aan boord, stortte op kerstavond neer in het Peruviaanse regenwoud. Koepcke kwam als enige levend uit het toestel, maar moest eerst nog tien dagen zien te overleven in het water tussen krokodillen en piranha's.

Lees meer over:

Onze partners