'Abou Jahjah dient klacht in na doodsbedreiging rond Zwarte Piet'

18/11/14 om 04:54 - Bijgewerkt om 04:56

Dyab Abou Jahjah, oprichter van burgerrechtenbeweging Movement X, dient een klacht in tegen een man die hem op het internetforum van Het Laatste Nieuws met de dood bedreigde.

'Abou Jahjah dient klacht in na doodsbedreiging rond Zwarte Piet'

Dyab Abou Jahjah © BELGA

Dat meldt De Standaard.

Movement X stelde zaterdag het Antwerpse stadsbestuur "in gebreke" voor "het racistische karakter van Zwarte Piet". Sindsdien regent het negatieve reacties, schrijft De Standaard.

"Op het forum van de krant Het Laatste Nieuws heeft iemand ertoe opgeroepen om mij dood te schieten", zegt Abou Jahjah in een interview. "Die man gebruikt zijn eigen naam, geen nepprofiel. Onbegrijpelijk, want de mensen zouden moeten weten dat zoiets strafbaar is."

'Een brug te ver'

"Ik kan tegen een stootje, want ik krijg al vijftien jaar haatmails. Maar deze man gaat nog een stap verder. Ik maak mij zorgen over mijn veiligheid en over die van mijn familie. Dit is een emotionele discussie, geen rationele. Daarom wil ik dat de politie deze bedreiging serieus neemt."

Abou Jahjah zegt een intellectueel debat te willen voeren. "Doodsbedreigingen, of insituaties daartoe, zijn echt een brug te ver."

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners