Aanval Peumans: vermeende dader ontkent de feiten

16/09/10 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:51

De man die Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans zou hebben geslagen, ontkent dat.

Er is een woordenwisseling geweest, maar er zijn geen slagen uitgedeeld. Dat zegt Robert Liebens, militant van de organisatie Action Fouronnaise (AF), aan de krant La Meuse.

Peumans zei donderdag in Het Belang van Limburg dat hij en zijn echtgenote zondag slaag kregen in Wezet na een bezoek aan een ijssalon.

"Ik ging mijn wagen zondagavond rond 17.30 uur oppikken nadat ik een feest had verlaten. Op dat moment hoorde ik achter mij iemand in het Nederlands zeggen dat de Action Fouronnaise een organisatie van idioten is", zegt Robert Liebens.

"Ik heb me omgedraaid en heb meteen Jan Peumans herkend die aan het praten was met zijn echtgenote. Ik heb hem gevraagd waarom hij dat zei en het kwam inderdaad tot een woordenwisseling. Op een bepaald moment wilde zijn echtgenote mij slagen met haar paraplu. Die heb ik kunnen tegenhouden. Maar dat is het enige gebaar dat ik heb gemaakt", aldus Liebens.

Scheve kaak

Er kwam een politiepatrouille ter plaatse. Die wilden de protagonisten volgens Liebens laten gaan omdat het maar zou gegaan zijn om een verbale ruzie, maar Peumans drong er bij de agenten op aan dat zijn verklaring zou afgenomen worden.

Volgens de versie van Peumans kreeg hij rake klappen. Hij hield er een inwendige bloeding aan de slaap, een scheve kaak en barstende hoofdpijn aan over.

Volgens Liebens blaast Peumans de feiten op om er "politiek profijt" uit te halen. "Ik vind het ongelooflijk dat dit zo'n omvang aanneemt. Blijkbaar hebben intussen Rudy Demotte en Elio Di Rupo deze zogenaamde agressie veroordeeld, maar zij weten niet wat er gebeurd is", zegt Liebens.

Lees meer over:

Onze partners