Aanbidster Kim De Gelder opgenomen in psychiatrie

03/05/10 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:54

Angelina Elander, de Zweedse kunstenares die liet uitschijnen dat ze de opdrachtgeefster was van Kim De Gelder, is vorige week gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Angelina Elander, de Zweedse kunstenares die liet uitschijnen dat ze de opdrachtgeefster was van Kim De Gelder, is vorige week gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek, zo schrijft De Morgen.

Op haar blog verklaarde de 40-jarige Elander openlijk haar liefde voor De Gelder. De Zweedse autoriteiten namen de schrijfsels van de vrouw onder de loep wat leidde tot een gedwongen opname in de psychiatrie.

Begin vorige week bleef Elander meer dan 24 uren in de psychiatrische afdeling voor volwassenen in Sunderby, in het uiterste noorden van Zweden.

Dik tegen haar zin, want de Zweedse kunstenares vindt niet dat ze thuishoort in de psychiatrie. Op haar blog schrijft ze haar onbegrip van haar af. "Ze sloten me daar 24 uur op. Waarom? Omdat ik een blog heb? De mensen verliezen hun verstand. Ik ben beschaamd in mijn medeburgers."

Haar advocaat Sven Mary sprak intussen met de excentrieke Zweedse. "Mevrouw Elander moest inderdaad twee dagen ter observatie blijven in het psychiatrisch ziekenhuis. Maar ze heeft het er goed vanaf gebracht."

Volgens de Brusselse strafpleiter heeft de opname niets te maken met eerder aangekondigde gerechtelijke stappen tegen de Zweedse vanuit ons land.

Lees meer over:

Onze partners