9-jarig slachtoffertje schietpartij geboren op 9/11

10/01/11 om 15:29 - Bijgewerkt om 15:29

Christina Green, het 9-jarige meisje dat zaterdag omkwam bij de schietpartij in Arizona, zag het levenslicht op 11 september 2001.

9-jarig slachtoffertje schietpartij geboren op 9/11

© Reuters

Het is alsof het noodlot ermee gemoeid is. Christina Green, het 9-jarige meisje dat zaterdag omkwam bij de schietpartij in Arizona, zag het levenslicht op 11 september 2001, de dramatische dag waarop twee vliegtuigen zich in de Twin Towers in New York boorden en duizenden mensen het leven lieten.

"Het zegt iets over onze samenleving dat onze dochter werd geboren op een tragische dag en van ons werd afgenomen op een al even tragische dag", zegt John Green, de papa van het meisje, aan CNN. "De negen jaar tussen haar geboorte- en sterftedag waren heel speciaal."

Christina was in 2002 nog te zien in het boek "Faces of Hope: Babies Born on 9/11", geschreven door Christine Pisera Naman, die eveneens van een kind beviel op de dag waarop duizenden mensen om het leven kwamen door de terreuraanslagen.

Bewustzijn
Het meisje was zaterdag aanwezig op een evenement dat door het Democratische congreslid Gabrielle Giffords werd georganiseerd toen een 22-jarige man zes mensen doodschoot en veertien anderen verwondde, waaronder Giffords, die in het hoofd geschoten werd.

De politica is ondertussen weer bij bewustzijn. Ze zou reageren op eenvoudige commando's. De artsen zijn voorzichtig optimistisch over haar overlevingskansen.

De dader is zondag officieel in staat van beschuldiging gesteld. Over zijn motieven is nog niets geweten.

Onze partners