84-jarige vrouw wint grootste jackpot uit Amerikaanse geschiedenis

06/06/13 om 11:04 - Bijgewerkt om 11:04

In de Verenigde Staten heeft een 84-jarige vrouw uit Florida de jackpot van 590 miljoen dollar gewonnen.

84-jarige vrouw wint grootste jackpot uit Amerikaanse geschiedenis

© Reuters

Het was twee weken lang voer voor speculatie in de Amerikaanse staat Florida. Wie won de grootste jackpot ooit van het Amerikaanse loterijspel Powerball? De gelukkige winnaar is Gloria C. Mackenzie, een 84-jarige dame uit Florida. Ze betaalde tien dollar voor vijf tickets en krijgt in ruil een bedrag van 590 miljoen dollar. Mackenzie kocht het winnende lotje nadat een andere wachtende in de rij haar voor liet gaan.

Gloria Mackenzie wordt lid van de exclusieve club van 100 mensen die miljonair werden nadat ze de lotto wonnen. Ze toonde haar winnende ticket in het lokale kantoor samen met haar zoon Scott, een advocaat en financieel adviseur. Mackenzie gaat het winnende geld delen met haar zoon.

De 84-jarige vrouw wilt graag haar privacy behouden en weigert daarom interviews aan de Amerikaanse pers. Ze maakte nog niet bekend waaraan ze het geld gaat besteden. Mackenzie kan haar geld delen met haar grote familie. Ze heeft vier kinderen en vele kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Het record van de grootste jackpot in de Verenigde Staten staat op 656 miljoen dollar. Dit bedrag werd in maart 2012 gedeeld door drie winnaars uit de staten Maryland, Kansas en Illionois. (WK)

Onze partners