79-jarige salsadanseres voert sensationele show op in Britain's Got Talent (video)

15/04/14 om 10:47 - Bijgewerkt om 11:47

'Winnen zou leuk zijn, maar ik hoop vooral dat mensen genieten van wat we tonen,' zei de 79-jarige (!) Paddy voor ze aan een heus spektakelstuk begon in Britain's Got Talent. Als het van de jury afhangt, is de winnaar nu al bekend. Al is de salsadansende oma ook omstreden.

79-jarige salsadanseres voert sensationele show op in Britain's Got Talent (video)

Sarah 'Paddy' Jones in Britain's Got Talent © YouTube

De jury, 'zuurpruim' Simon Cowell niet in het minst, keek bedenkelijk toen Sarah 'Paddy' Jones zichzelf voorstelde in de eerste ronde van het nieuwe seizoen van de Britain's Got Talent. De vrouw, die in juli 80 wordt, wilde met haar veel jongere Spaanse danspartner Nico Espinosa haar kans wagen in de talentenshow. Het begin van hun danspartij deed de jury en de toeschouwers in de zaal het ergste vermoeden, maar dan barstte plots een ongelofelijk spektakelstuk los. Oordeel vooral zelf:

Omstreden

De jury en het publiek werden laaiend enthousiast en Amanda Holden drukte zelfs als eerste jurylid in de show op de 'gouden buzzer', waarmee ze Paddy en Nico meteen naar de volgende ronde bracht.

Maar het danskoppel is ook omstreden. Na de uitzending raakte immers bekend dat de twee niet aan hun proefstuk toe zijn. Het danskoppel won in 2009 al een gelijkaardige show in Spanje, Tu Si Que Vales. Bovendien veroverde Paddy in 2010 een plaatsje in het Guinness World Records Book als 's werelds oudste acrobatische salsadanseres'.

Cowell liet via Twitter weten dat hij daar geen probleem mee heeft en roept het publiek op om Paddy en Nico daar niet op af te rekenen:

Onze partners