19 beroemdheden krijgen schadevergoeding van groep Murdoch

19/01/12 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:25

De groep Murdoch heeft onlangs 19 mensen schadeloos gesteld in verband met het afluisterschandaal rond News of the World.

19 beroemdheden krijgen schadevergoeding van groep Murdoch

© Reuters

Tientallen sterren en politici krijgen een schadevergoeding van de uitgever van de ondertussen opgedoekte Britse sensatiekrant News of the World.

Onder de slachtoffers zijn actrice Sadie Frost, acteur Jude Law, James Hewitt (de man die een relatie had met prinses Diana), zangeres Dannii Minogue, Calum Best (zoon van George Best), Meg Matthews (de ex-vrouw van Noel Gallagher) en de vroegere vicepremier van Labour John Prescott.

Nog meer minnelijke schikkingenNormaal start volgende maand een proces in verband met de affaire. Maar er zouden nu al zowat veertig minnelijke schikkingen komen, een aantal dat volgens advocaten nog flink kan toenemen.

Het afluisterschandaal leidde in juli 2011 tot de sluiting van News of the World, dat eigendom was van de Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch. Zijn News Corp heeft al miljoenen pond aan de affaire verloren, aldus SkyNews.

Volgens de politie liet de rioolkrant 800 mensen afluisteren, onder wie artiesten en leden van de koninklijke familie, maar ook gewone burgers die vooraan stonden in het nieuws. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners