Koning Albert geopereerd aan huidtumor

Koning Albert geopereerd aan huidtumor

Koning Albert werd geopereerd aan de hoofdhuid. Hij kampte met een basocellulair epithelioma, een traag groeiende huidtumor die voorkomt in zones die het vaakst worden blootgesteld aan de zon.


'Aan verkrachting ontsnapt door te beloven weer goede moslim te worden'

'Aan verkrachting ontsnapt door te beloven weer goede moslim te worden'

Amina Sboui, een 19-jarige Tunesische feministe en ex-lid van Femen, werd naar eigen zeggen in Parijs aangerand door vijf individuen die haar uit de metro trokken om haar hoofd en wenkbrauwen kaal te scheren. Ze zou aan verkrachting ontsnapt zijn door te beloven weer een goede moslim te worden.9 reacties


Paus wegens ziekte niet naar ziekenhuis

Paus wegens ziekte niet naar ziekenhuis

Paus Franciscus heeft - verrassend - een gepland bezoek aan de Vaticaanse Gemelli-kliniek afgezegd. Oorzaak is een plots opgekomen malaise bij de kerkvader, zo deelde de Heilige Stoel mee.


Prins Laurent krijgt job bij VN

Prins Laurent krijgt job bij VN

Prins Laurent wordt goodwill ambassadeur bij de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Voor deze job ontvangt de prins geen loon.

Kate Middleton 155 keer gehackt

Kate Middleton 155 keer gehackt

De vroegere royaltywatcher van de ondertussen opgedoekte sensatiekrant News Of The World heeft toegegeven dat hij de voicemail van prins Harry, prins William en Kate Middleton tientallen keren heeft gehackt.
Politici nemen afscheid van Jos Chabert

Politici nemen afscheid van Jos Chabert

'Niemand kende zo goed als hij de waarde van de eenvoudige, menselijke omgang met mensen', sprak Steven Vanackere tijdens de begrafenisplechtigheid van Jos Chabert.Chelsea Clinton is zwanger

Chelsea Clinton is zwanger

Ex-president van de VS Bill Clinton en zijn vrouw, ex-buitenlandminister Hillary Clinton, worden grootouders. Hun enige dochter, Chelsea, is zwanger.In beeld: Het beste van Banksy

In beeld: Het beste van Banksy

Recent is er weer een nieuw werk van Banksy gevonden in Cheltenhem, West-Engeland. Met het graffiti kunstwerk van een man die gesprekken vanuit een bestaande telefooncel aftapt, heeft hij kritiek op de afluisterschandalen van de overheden die Edward Snowden aan het licht bracht.Oud-minister Jos Chabert overleden

Oud-minister Jos Chabert overleden

Oud-minister Jos Chabert (CD&V) is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de langstzittende ministers uit de naoorlogse geschiedenis, met een ministeriële carrière van zowat een kwarteeuw.


De loonkloof wordt groter

De loonkloof wordt groter

Lang niet iedere bedrijfsleider in dit land bezondigt zich aan buitensporig graaigedrag. Het gemiddelde directielid verdient iets meer dan het dubbele van een gewone bediende. Met die loonspanning valt het dus nog wel mee. Al neemt het verschil tussen de top en de basis wel toe.


Marc Sleen: 'Ik ben diep gekwetst dat Nero nergens meer te vinden is'

Marc Sleen: 'Ik ben diep gekwetst dat Nero nergens meer te vinden is'

Veel interviews geeft stripauteur Marc Sleen op zijn 91ste niet meer, maar voor Knack maakte hij een uitzondering. Er knaagt namelijk iets. Hij wil weer aandacht voor zijn geesteskind, zijn Nero. En misschien komt dat er, met een 'nieuw' Nero-album: een remake van 'Sleenovia', het enige Nero-verhaal dat nooit in albumvorm verscheen.

De poëet in Barack Obama

De poëet in Barack Obama

In zijn toespraak op de militaire begraafplaats in Waregem citeerde de Amerikaanse president Barack Obama uit enkele gedichten. Het is niet de eerste keer dat de machtigste man ter wereld gebruikmaakt van poëtische retoriek.


Giraf neemt afscheid van terminale zoomedewerker

Giraf neemt afscheid van terminale zoomedewerker

Een 54-jarige medewerker van de Rotterdamse zoo Diergaarde Blijdorp, die aan terminale kanker lijdt en nog maar enkele weken te leven heeft, heeft op hartverscheurende wijze afscheid genomen van 'zijn' geliefde dieren.Japan tovert controversiële procureur Krim om tot bloedmooie manga

Japan tovert controversiële procureur Krim om tot bloedmooie manga

Japan is het land van manga en anime: de strips en tekenfilms waarin de fascinatie voor westerse kenmerken, zoals grote klare ogen, centraal staat. Nu is het land ook in de ban van de nieuwe procureur-generaal op de Krim. Natalia Poklonskaya wordt er in de bekende tekenkunst vereeuwigd.


Vriendin Mick Jagger hing zichzelf op

Vriendin Mick Jagger hing zichzelf op

L'Wren Scott, de partner van Mick Jagger, heeft zelfmoord gepleegd door verhanging. Dat heeft de wetsdokter in New York bekendgemaakt na de autopsie.Fiscus onderzoekt fortuinen Eddy Wally

Fiscus onderzoekt fortuinen Eddy Wally

De fiscus is een onderzoek gestart naar de belastingaangiften van Eddy Wally nadat zijn manager in een televisieprogramma uitspraken over cash geld deed.


'Zoenende matroos' is dood

'Zoenende matroos' is dood

In de VS is Glenn McDuffie overleden. Hij is vereeuwigd op een iconische foto als de matroos die in 1945 op Times Square in New York een verpleegster kust.
Eén jaar paus Franciscus: een rebel in Rome

Eén jaar paus Franciscus: een rebel in Rome

Exact één jaar geleden kwam er witte rook uit de schoorsteen boven de Sixtijnse kapel. Op 13 maart 2013 werd de Argentijn Jorge Bergoglio verkozen tot paus Franciscus. En warempel, ineens werd de paus best hip.