U beweert mee te zijn met het nieuws? Bewijs het met de Knack-quiz. Meerdere juiste antwoorden zijn mogelijk, meerdere foute ook.

1 Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) kreeg gelijk van het Europees Hof van Justitie: hij hoeft twee gezinnen geen visum te geven. Hoe reageerde hij daarop?

a. Met deze tweet: ‘Yesss! Gewonnen!’

b. Met een filmpje waarin hij tweemaal zijn beide duimen opstak.

c. Met een vat op zijn kabinet.

————————————–

a. Een flacon Robijn-wasverzachter.

b. Een exemplaar van Dag Allemaal en een kookboekje (van Sergio Herman).

c. Naar keuze een exemplaar van Story of twee inlegkruisjes.

d. Een roze pussy-muts met kattenoren.

————————————–

3 De makers van het satirische televisieprogramma De Ideale Wereld lieten Vlaams Belangers deelnemen aan hun Comedy Karaoke. Welke mop lieten ze níét voorlezen door een VB’er?

a. ‘De media stellen ons steeds voor als monsters. Maar dat zijn wij echt niet. Zo zamelden we onlangs 4000 euro in voor het Vlaams Kruis en doneren we jaarlijks 20 politici aan N-VA.’ (Door Tom Van Grieken)

b. ‘Wij willen niet alle allochtonen terug naar hun land. We hebben Gerolf Annemans nog steeds niet op het vliegtuig naar Midden-Aarde gezet.’ (Door Gerolf Annemans)

c. ‘Het is niet omdat Geert Wilders mij heeft ontslagen wegens te extremistisch, dat ik zijn schoothondje niet meer wil zijn.’ (Door Sam van Rooy)

————————————–

4 Nieuwe staatssecretaris voor Gelijke Kansen ZuhalDemir (N-VA) beleefde in de Kamer haar vuurdoop. Raoul Hedebouw (PTB-PVDA) heeft weinig vertrouwen in haar voornemen om constructief samen te werken met Unia. ‘Wat gaat dat geven wanneer u nerveus bent?’ vroeg hij. Welk antwoord gaf hij zelf?

a. ‘Da’s gewoon boem boem patat gewoon.’

b. ‘Dat is blabla én boem boem!’

c. ‘Dat is (doet neerstortend vliegtuig na, nvdr.) fwieeeeuuwwwww, boem! Crash!’

————————————–

5 Het Vlaams Katholiek Onderwijs wil bij het rekruteren van leraren voortaan een oogje dichtknijpen. Wat hoeven aspirant-leraren op katholieke scholen straks niet meer te kunnen voorleggen?

a. Een bewijs van goed zedelijk gedrag.

b. Een doopselattest.

c. Een zwemdiploma.

d. Een wilsverklaring.

————————————–

6 Tijdens een diepte-interview in ‘Alloo op zondag’ op Joe kreeg een van de zangers van boysband De Romeo’s de vraag welk fenomeen hij overschat vindt. Wat was zijn verrassende antwoord?

a. ‘De klimaatopwarming, allee ja, er zijn daar veel tegenstrijdige toestanden over.’

b. ‘De Romeo’s, ik vind Get Ready nog altijd beter dan onszelf.’

c. ‘F.C. De Kampioenen 1 en 2. Ik vind onze film H.I.T. veel beter.’

————————————–

7 Uit een onderzoek van De Artsenkrant blijkt dat artsen vaak te maken krijgen met ongepaste en zelfs oneerbare voorstellen van hun patiënten. Welke getuigenissen tekende De Morgen op onder artsen?

a. ‘Heel zelden komt het voor dat ik de vraag krijg om spermadonor te zijn.’ (Een fertiliteitsarts uit Brussel)

b. ‘Die ene patiënt bleef mij maar uitnodigen voor een begeleid bezoek aan de Senaat.’ (Een dermatologe uit Brugge)

c. ‘Ik heb ooit maandenlang anonieme brieven gekregen van een dame die in detail beschreef wat het allemaal met haar deed als ik haar onderzocht.’ (Een gynaecoloog uit Brussel)

DE ANTWOORDEN

1 a, b.

2 b.

3 c.

4 a.

5 b.

6 a.

7 a, c.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content