‘Voor veel architecten is het pompen of verzuipen’

© foto's Debby Termonia

Sophie Loots, Lommel

‘Vanaf 1 januari moeten we aanvragen indienen via het omgevingsloket. Alleen starten de eerste opleidingen daarvoor nu nog maar. Men had gezegd dat we een proefversie van het omgevingsloket konden uittesten, maar die werkte niet. We zullen pas weten of dit beter werkt dan het digitaal loket bij een nieuwe piekperiode. Ik verwacht niet veel beterschap omdat ook dit systeem door verschillende partners gebruikt zal worden.

Elk jaar wijzigt er ook iets in de regelgeving, dit jaar belooft bovendien extra zwaar te worden. Voor veel architecten betekent dat pompen of verzuipen. Je kunt protesteren, maar daar heeft je bouwheer niets aan. Die wil gewoon een vergunning krijgen. Dus werk je door en berust je uiteindelijk in die kafkaiaanse situatie. Ik ben nochtans voorstander van een digitaal systeem. Als het ons leven tenminste vergemakkelijkt en niet bemoeilijkt.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content