Speelse mode

© Nicky Sims/BFC/Getty Images

Kunstenares en handtassenontwerpster Anya Hindmarch klautert door The Tube, een installatie op de London Fashion Week van 2019. Op dat evenement stellen grote modehuizen hun nieuwe collecties voor.

Het meest opvallend was de collectie van Vivienne Westwood. De wereldvermaarde Engelse ontwerpster liet haar modellen outfits dragen waarop leuzen stonden tegen de klimaatverandering en het kapitalisme. Een model droeg een pinokkioneus om te protesteren tegen de ‘leugens van politici’, terwijl een andere uitriep dat ‘de brexit een misdaad is’.

The Tube van Hindmarch sloeg een luchtiger toon aan. Het werk is gemaakt van en opgehangen aan 3000 meter touw met daarrond 11.000 vierkante meter net. Volgens Hindmarch is The Tube ‘een speelse installatie waarin klanten zich volledig kunnen onderdompelen. Zo kunnen ze de binnenkant van het creatieve proces ervaren en zich weer kind voelen.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content