Eten moet als een maaltijd gelabeld worden. Want als je het een snack noemt, gaan mensen meer eten. Mensen die staande eten, verorberen ook tot 50 procent meer dan mensen die zitten. Overgewicht is een groot probleem in onze maatschappij vol fastfood. (Bron: Appetite)

Elektriciteit in de hersenen kan woede uitlokken. Er is een tendens om depressie te counteren door elektrische stimulatie van specifieke zones in de hersenen. Maar de methode blijkt als neveneffect een verhoogde kans op woede-uitbarstingen te hebben. (Brain Stimulation)

Spelverslaving zou een surrogaat voor verveling zijn. Het eindeloos spelen van spelletjes op tablets en smartphones zou minder verslavend zijn dan aanvankelijk gedacht. Want vooral ongelukkige mensen die zich vervelen, zouden eindeloos spelen. (PeerJ)

De Rode Zee warmt sneller op dan gemiddeld. Het is nu al de warmste zee ter wereld, maar haar warmste zones warmen vier keer sneller op dan de gemiddelde zee. De vraag rijst of dieren en planten in staat zijn zich aan zulke snelle opwarming aan te passen. (Scientific Reports)

Er is een monsterplaneet ontdekt. De planeet NGTS-1b is groter dan Jupiter, maar ze bevindt zich veel dichter bij haar ster, die zwakker is dan onze zon. Voor een omwenteling heeft ze amper 2,5 dagen nodig. De theorie van planetenvorming zegt dat zoiets onmogelijk is. (MNRAS)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content