Vrouwen die veel fastfood eten, worden minder makkelijk zwanger. Een voeding van hoge kwaliteit, met veel groenten en fruit, verhoogt de kans om binnen het jaar zwanger te worden. Fastfood zet duidelijk een (kleine) rem op de vruchtbaarheid. ( Human Reproduction)

Een dutje kan valse herinneringen in de hersenen induceren. Mensen die een siësta hadden gedaan, rapporteerden woorden uit een tekst die ze voor het dutje gelezen hadden die er níét in stonden. Mensen zonder dutje hadden dat probleem niet. (Bron: Neuropsychologia)

Meteorieten kunnen minidiamanten bevatten. Dat blijkt uit onderzoek van een speciale meteoriet, die afkomstig is van een door een reeks ruimtebotsingen uit elkaar geslagen embryonale planeet uit het begin van de geschiedenis van ons zonnestelsel. ( Nature Communications)

Lawaai kan hartritmestoornissen veroorzaken. Leven met extreme geluidsoverlast kan de kans op ernstige hartritmestoornissen verhogen van 15 procent (in normale omstandigheden) tot 23 procent. Veel lawaai veroorzaakt veel stress. ( International Journal of Cardiology)

Een kleine ster verstoorde de baan van kometen. Zo’n 70.000 jaar geleden passeerde een kleine ster zo dicht bij ons zonnestelsel dat ze sommige kometen uit hun baan sloeg. Voor zover we weten, kwam er nooit eerder een vreemde ster zo dicht in onze buurt. ( MNAS)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content