ALLES OVER DRANOUTER EN LOKERSE FEESTEN

De festivals van Dranouter en Lokeren werden allebei een schot in de roos. De festivalploeg van Knack Focus bracht verslag uit op Poplounge, de blog van de Focus-site. Daar vindt u trouwens ook nog steeds verslagen van vorige én lopende zomerfestivals, inclusief Jazz Middelheim.

www.knack.be/focus/poplounge/index.jsp

PUZZELS EN SUDOKU’S OP KNACK.BE

De puzzelpagina in Knack heeft een trouwe schare fans. Maar als u er niet genoeg van krijgt, kunt u voortaan ook uw hersenen trainen op Knack.be. In een speciale puzzelsectie kunt u volledig uit de bol gaan met kruiswoordraadsels, sudoku’s en cryptogrammen. U hoeft de roosters niet uit te printen: u kunt ze gewoon online invullen met de toetsen van uw toetsenbord. Veel plezier. En wie dan nog tijd overheeft, kan natuurlijk ook nog altijd deelnemen aan de Knacktuaquiz.

www.knack.be/kanaal/puzzels/

www.knack.be/knack/knacktuaquiz/

Vindt u dat Mohamed Johri aan België moet worden uitgeleverd?

Elke dag stelt de redactie van Knack.be een vraag aan de surfende lezer. Elke week drukken wij hier een van de meest opmerkelijke resultaten af.

www.knack.be/poll

HERBELEEF THEATER AAN ZEE

De theaterploeg van Knack kampeerde goed een week in Oostende. Onze recensenten wilden wel eens weten wat er allemaal op het programma van Theater aan Zee stond. Op de cultuurpagina’s van dit nummer (blz. 45 en 48) leest u een slotbeschouwing van Els Van Steenberghe. Op de Knack-theaterblog kunt u het hele theaterluik van het festival nog eens herbeleven.

blogsknack.be/cultuur (doorklikken naar theater)

DIRK DRAULANS BLOGT OP DE BEAGLE

Het is een godsgeschenk dat de Nederlandse televisiezender VPRO en het Vlaamse Canvas erin geslaagd zijn een programma op poten te zetten waarin Darwins reis met de Beagle wordt overgedaan (weliswaar in acht maanden in plaats van in bijna vijf jaar). Een droomproject dat je niet kunt laten schieten als het zich concreet aandient. Vanaf 13 september (voor de VPRO) en 16 september (voor Canvas) kunt u 35 afleveringen lang de avonturen van de Beagles en hun wetenschappelijke en andere gasten volgen. Knack zal elke woensdag een reportage brengen die aansluit bij wat er die dag op Canvas te zien zal zijn.

Want ik heb de eer een van de drie presentatoren van het programma te mogen zijn, naast biologe Sarah Darwin, achterachterkleindochter ván, en de Nederlandse televisiemaker Lex Runderkamp, tevens hoofdredacteur van het Beagleproject.

Voor een evolutiebioloog is het een natte droom om je in het kielzog van de grote Darwin te begeven. Ik kijk er ongelooflijk naar uit, en ik hoop dat we u acht maanden lang het gevoel zullen geven dat u deelneemt aan een wild avontuur, waarmee u tegelijk meer inzicht kunt vergaren in hoe u en uw omgeving functioneren.

blogs.knack.be/draulans

Kort geleden trok Ella Vogelaar, een wonderlijk vulgair klinkende Nederlandse socialiste, weer eens de fatale parallel: Geert Wilders was een nazi en de Marokkanen van de vierde generatie waren vergelijkbaar met de Joodse vluchtelingen in de jaren dertig. De waarheid is dat de nazi’s Wilders haten. De Nationale Socialistische Aktie/Autonome Nationale Socialisten (NSA/ANS) heeft vorig jaar een demonstratie tegen Wilders georganiseerd op het Binnenhof. Hij is in hun ogen een ‘vieze zionist’. En de Nederlandse Volksunie (NVU) verwijt Wilders dat hij uit is op een burgeroorlog tussen moslims en christenen, terwijl die groepen volgens de NVU nu juist één front zouden moeten vormen tegen het zionisme, het kapitalisme en het Amerikaanse imperialisme, want zo heten de vijanden van extreemrechts… Wilders en Dewinter – ik ben van mening dat je de wekker niet kunt verwijten dat hij luidruchtig afloopt.

blogs.knack.be/barnard

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content