Kinderspel

© Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images

Kinderen met kleurige, zelfgetekende maskers verlaten het Cayuga-centrum in New York. Dat biedt elke dag opvang, verzorging, scholing en – indien nodig – mentale bijstand. Na de uren worden ze opgevangen door Spaanstalige gastgezinnen. De kinderen, die net als hun ouders illegaal in de Verenigde Staten verblijven, hopen zo snel mogelijk te worden herenigd met hun familie. Soms betekent dat dat ze moeten terugkeren naar hun land van herkomst.

Afgelopen weekend werd in vijftig Amerikaanse staten betoogd tegen het het migratiebeleid van president Donald Trump. Zijn beslissing om kinderen en ouders te scheiden die illegaal de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten overstaken, blijft veel woede opwekken. Ook al werd dat besluit ondertussen herroepen, veel minderjarigen bevinden zich nog altijd op soms duizenden kilometers van hun moeder en vader.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content