Cacao in de sport

30/01/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 29/01/18 om 13:59
Uit Knack Extra van 31/01/18

Van antioxidanten in chocolade is bekend dat ze de bloeddruk verlagen. Dat betekent wel niet dat je extra veel chocolade moet eten.

Onderzoek aan de VUB toont aan dat cacaoflavonolen, antioxidanten in chocolade, de oxidatieve stress van fysieke inspanning verlagen. Tijdens inspanningen ontstaan er vrije radicalen uit de verbranding van zuurstof, die schade kunnen berokkenen aan gezonde cellen. Ons lichaam kan die radicalen neutraliseren en leert dat door training steeds beter te doen. Maar bij zware inspanningen worden er meer zuurstofradicalen gevormd dan het lichaam kan neutraliseren en ontstaat er oxida...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners