Bart Cornand

Het valt nauwelijks te bevatten: JazzLab Series is een kwarteeuw onder ons. Al 25 jaar brengt de Brugs-Gentse organisatie vooral muzikanten van eigen bodem naar de cultuurhuizen van Vlaanderen en Brussel. Soms met gevestigde namen, maar de laboratoriumfunctie werd nooit losgelaten: ook heel jonge muzikanten en prille bands krijgen een kans – denk maar aan het gros van de groepen uit de recente jazzgolf. Dat verdient hulde en een stevig feest.

Op 26 september gooit JazzLab de deuren van Flagey open voor een presentatie van het nieuwe seizoen. Drummer Dré Pallemaerts stelt zijn internationale kwartet Seva voor, vocaliste Lynn Cassiers en haar Imaginary Band vermengen jazz, elektronica en de klank van een piepende deur, en pianist Hendrik Lasure laat Schntzl even links liggen voor een ‘warm bad’, een bloemlezing uit zijn jonge carrière. Cheers!

25 jaar JazzLab Series

Flagey

BrusselOp?26/09

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content