Babybijbel

Zo gauw een baby zijn eerste beschermende cocon – de baarmoeder – verlaat, is het aan de ouders om hem (op) te voeden, te verzorgen, te troosten en te koesteren, en zijn kleine en grote kwaaltjes zo goed mogelijk te verhelpen. Mooie taken die ouders liefdevol opnemen maar hen vaak voor praktische vragen stellen. Mijn baby biedt veel antwoorden, want het is een heus naslagwerk over het wonderlijke, kwetsbare eerste levensjaar, waarin de baby zich met reuzensprongen ontwikkelt. Deze toegankelijke, wetenschappelijk onderbouwde gids is samengesteld door neonatologe Christine Vanhole (UZ Leuven) en Mama Baas. Een aanrader voor kersverse ouders (én grootouders, die toch vaak een stuk van de zorg opnemen).

Mijn baby. Alles wat je moet weten over je baby van 0 tot 12 maanden Christine Vanhole en Mama Baas, Lannoo, 2018, 360 blz., ISBN 9789401438797.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content