VERONICA LARIO WIL SCHEIDEN VAN SILVIO

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is opnieuw publiek op de vingers getikt door zijn eigen echtgenote, Veronica Lario (52). Op zijn lijst voor de komende Europese verkiezingen worden immers andermaal een schare ravissante vrouwen uit de showbizzwereld verwacht, onder wie een ex-kandidate van Miss Italië en een tv-filmster. Zijn Veronica was daarover erg duidelijk in een mail aan het Italiaanse persagentschap Ansa: ‘Iemand schreef dat de mooie vrouwen op zijn lijst niets meer zijn dan een verzetje voor Keizer Berlusconi. Ik deel die mening.’ Volgens Italiaanse kranten heeft Veronica nu beslist om na dertig jaar huwelijk van haar man te scheiden. Berlusconi wilde over ‘deze pijnlijke persoonlijke zaak’ liever geen verklaringen afleggen.

ALI AGCA WORDT KATHOLIEK

Op 13 mei 1981 probeerde de Turk Mehmet Ali Agca de toenmalige paus Johannes Paulus II te vermoorden op het Sint-Pietersplein in Rome. De kerkvorst raakte zwaargewond, maar herstelde. Agca zat er negentien jaar voor in een Italiaanse cel, en zit momenteel nog tot 2010 opgesloten in een gevangenis in Istanbul wegens de moord op een Turkse journalist. Johannes Paulus ging hem in 1983 al opzoeken in de cel, en schonk hem vergiffenis. Sindsdien is Agca’s respect voor zijn slachtoffer naar eigen zeggen zo groot, dat hij heeft besloten de islam af te zweren en zich tot het katholicisme te bekeren. Dat liet hij weten in een brief die in het Italiaanse weekblad Diva e donna werd gepubliceerd.

ARLEN SPECTER WORDT DEMOCRAAT

Na bijna dertig jaar in het Amerikaanse Congres zitting te hebben gehad voor de Grand Old Party, heeft de Republikeinse senator Arlen Specter (79) aangekondigd dat hij de overstap maakt naar de Democraten. Geen geringe beslissing, aangezien ze president Barack Obama wellicht nog meer macht schenkt. Momenteel hebben de democraten 58 van de 100 zetels in het Congres, en omdat ook Minnesota wellicht nog een extra Democratische afgevaardigde levert (na hertellingen), lijkt een supermeerderheid voor de Democraten in zicht. Als ze 60 zetels halen, verliezen de Republikeinen hun blokkeringsminderheid, waardoor Obama’s ambitieuze plannen wellicht vlot door het Congres zullen raken.

JOHAN VERHAEGHE SPEELDE ROBIN HOOD IN DE BANKWERELD

In de jaren negentig was Johan Verhaeghe (62) directeur van een Centea-bankkantoor in Brugge, en in die hoedanigheid haalde hij bij vijftien rijke klanten in totaal bijna een miljoen euro van hun rekening. Niet om zichzelf mee te verrijken, maar om uit te lenen aan arme mensen. Die had hij eerst met zijn eigen spaarcenten uit de nood geholpen, en toen die op waren, besloot hij als een moderne Robin Hood te werk te gaan. De correctionele rechtbank van Brugge gaf hem deze week tien jaar beroepsverbod, drie jaar cel met uitstel, en 500 euro effectieve boete voor misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte. Verhaeghe heeft zijn slachtoffers intussen gedeeltelijk terugbetaald, waardoor hij nu zelf van het OCMW leeft.

Thomas Verbeke

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content