“Zo’n avond waar je echt gelukkig van wordt”

Bijna 500 gasten genoten vrijdagavond 17 november van een unieke avond vol passie in het Théatre National in Brussel. Ze hadden kaartjes gekregen of gekocht voor ‘The Power of Passion’, een avond die vooraf gehuld was in een zweem van mysterie. Heel wat gasten vroegen zich immers af wat bijvoorbeeld chef Sang Hoon Degeimbre of designer Laurens van den Acker precies te maken hadden met het Belgian National Orchestra. “Maar het ging over passie en dat thema alleen al wekte mijn belangstelling”, vertelde Isabelle Gonnissen.

‘The Power of Passion’ bracht het Belgian National Orchestra op initiatief van Knack/Le Vif en Renault samen met vijf gepassioneerde sprekers: chef Sang Hoon Degeimbre, filosoof Jean Paul Van Bendegem, comédienne Laurence Bibot, pianist Jef Neve en Laurens van den Acker, Groupe Renault Corporate Design Director. Hun verhalen inspireerden het orkest om er bijhorende muziek bij te kiezen.

De concrete inhoud en het verloop van de avond waren vooraf een goed bewaard geheim. Maar dat bleek voor het talrijk opgekomen publiek geen bezwaar. Isabelle Gonnissen las over het event en kocht meteen twee kaartjes. Ze kwam samen met haar vriendin Elke: “Ik had een advertentie gezien en dacht: daar moeten we bij zijn. We worden immers allebei gedreven door passie in ons leven. Wat het precies zou worden, wisten we niet. Maar dat deed er niet toe.”

Kippenvelmomenten

Na afloop waren Isabelle en Elke onder de indruk: “Zowel de muziek als de sprekers waren top. We hoorden zeer relevante en soms ook zeer herkenbare verhalen. Ik denk aan filosoof Jean Paul Van Bendegem die bewees dat er geen tegenstelling is tussen wij en zij, aangezien we allemaal met elkaar verbonden zijn op één of andere manier. Of Jef Neve, die een prachtige eigen compositie speelde, en vertelde dat een leven zonder passie eigenlijk doods is.”

“Er zaten ook echte kippenvelmomenten tussen. We apprecieerden de authenticiteit, de passie die je kon voelen tot in de zaal. We houden hier een heel fijn gevoel aan over! Het was zo’n avond waar je echt gelukkig van wordt”, aldus Elke en Isabelle.

Fabian kocht kaartjes als verrassing voor zijn vriendin Julie. “Ik was op zoek naar een leuk avondje uit. Toen ik dit evenement tegen kwam, had ik niet meteen door wat het concept precies was. Maar we zijn allebei liefhebbers van klassieke muziek en het leek mij een leuke gelegenheid om het Belgian National Orchestra eens te zien en te horen.”

We apprecieerden de authenticiteit, de passie die je kon voelen tot in de zaal.

Voor herhaling vatbaar

Julie was aangenaam verrast, niet alleen door het geschenk van haar vriend, maar ook door de afwisseling tussen de sprekers en het orkest: “Het was een schitterend concept en de combinatie tussen passies en muziek vond ik zeer geslaagd. Het verhaal van de designer en van de chef vond ik echt inspirerend. Ik zou zeker naar een volgende editie komen!”

Margot Kenis is samen met haar man verantwoordelijk voor de Renault concessie Turnhout. Zij werden door het automerk uitgenodigd. “Ik was heel erg nieuwsgierig wat het programma precies zou inhouden. En het heeft me toch heel erg beroerd. Jef Neve straalt als muzikant zoveel passie uit. Maar ook de comédienne kon mij wel bekoren, zelfs al was dat een act in het Frans. Je voelde dat ze heel graag doet waar ze mee bezig is. Ja, het is zeker voor herhaling vatbaar.”

Communicatiedirecteur Karl Schuybroek van Renault was dezelfde mening toegedaan: “Het is niet de eerste keer dat we inspirerende evenementen organiseren samen met Knack/Le Vif. Maar het was wel de eerste keer dat we het zo grootschalig aanpakten. Ik denk dat het voor iedereen een zeer boeiende avond is geweest, zowel voor de genodigden, voor de mensen die kaartjes kaartjes kochten als voor het orkest en de vijf gastsprekers. Het was een evenement dat over de hele lijn af was. Er zat passie in elk detail. En als we daardoor mensen niet alleen een mooie avond, maar ook wat inspiratie voor de komende dagen en weken hebben kunnen geven, dan zijn we in ons opzet geslaagd.”

Ontdek hier de andere artikels van het dossier ‘The Power of Passion’.