SUV's: vierwielaandrijving is een must

Mercedes-Benz is het oudste automerk en heeft, meer dan wie ook, bijgedragen aan de ontwikkeling van de automobiel in al zijn variaties.

SUV's: vierwielaandrijving is een must

Mercedes-Benz bezit een lange 4x4-traditie die teruggaat tot 1979 en de lancering van de G-klasse. Dankzij een revolutionair systeem van vierwielaandrijving ontpopte die zich tot een alleskunner in alle omstandigheden. In 1997 stak Mercedes-Benz een tandje bij en introduceerde als eerste Duits premiummerk een SUV. Met de ML anticipeerde Mercedes-Benz op een nieuwe trend die vanuit Amerika was komen overwaaien. Sports Utility Vehichles genieten er een hoge bekendheidsgraad en staan symbool voor de vrijheidsgedachte die de Amerikaanse burger hoog in het vaandel voert.

SUV's verzamelt onder de GL-noemer

Intussen heeft Mercedes zijn SUV-aanbod flink uitgebreid en onder één noemer samengebracht waarbij 'GL' verwijst naar 'Gelände', de Duitse vertaling van 'alle terrein'. Vanaf nu bezitten zowel de A-, C-, E- als S-klasse een SUV-versie die ook als sportieve AMG-variante beschikbaar is. Wellicht komt er over afzienbare tijd ook een Mercedes GLB, om de leemte tussen de GLA en GLC op te vullen.

Christophe Vloebergh, woordvoerder Mercedes-Benz Belgium Luxembourg.

Christophe Vloebergh, woordvoerder Mercedes-Benz Belgium Luxembourg.

Uniek kwaliteitsaanbod

Volgens Mercedes-Benz Belgium Luxembourg woordvoerder Christophe Vloebergh bezit het SUV-aanbod van het merk met de ster een reeks kwaliteiten die niet terug te vinden is bij de concurrenten. "Onze SUV-modellen zijn uitgerust met een tailormade vierwielaandrijving steeds in combinatie met een automaat. De verklaring is eenvoudig: wij zijn een premiummerk en onze klanten verwachten een aanbod op het hoogste niveau dat tegemoetkomt aan hun verwachtingen en eisen. Onze SUV's zijn geschikt voor alle terrein, bieden de best mogelijke mix aan rijdynamiek, veiligheid, comfort en off-roadkwaliteiten. Dat houdt automatisch in dat wij niet de goedkoopste op de markt zijn. Daar is het ons ook niet om te doen, Mercedes wil de beste zijn. Onze SUV-modellen bezitten hetzelfde hoog uitrustings- en comfortniveau als onze berlines, inclusief een zeer omvangrijk infotainmentaanbod en de meest moderne assistentie- en veiligheidssystemen."

Met de koetswerkvariante GLC toont Mercedes aan flexibel en snel te kunnen inspelen op nieuwe trends. Van enkele modellen is ook al een plug-in hybride versie op de markt. Dat is nodig om wereldwijd en op het hoogste niveau toonaangevend te kunnen blijven. Je moet weten dat de opmars van de SUV buiten Europa nog veel groter is dan hier en dat smaken verschillen.

Lees meer over:

Onze partners