DS opent de deur naar een nieuw tijdperk

Avant-gardistische stijl, dynamisch rijgedrag, verfijning en aandacht voor het detail én de implementatie van hightech-toepassingen. Aldus een reeks eigenschappen en kwaliteiten waarmee het automerk DS de deur naar een nieuw tijdperk opent.

DS opent de deur naar een nieuw tijdperk

DS 4 ©

De DS 5 was dé blikvanger van het voorbije Autosalon van Genève. Het front - grille, koplampen en zijdelingse luchtinlaten - accentueert de avant-gardistische stijl van de auto. Het interieur refereert aan de wereld van de luchtvaart, de bestuurder waant zich in een cockpit van een vliegtuig. Een touchscreen optimaliseert de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van de functionaliteiten. De mobiele applicatie MyDS - compatibel met iOS/Androïd, vergezelt de bestuurder zowel voor, tijdens als na de rit. MyDS gidst je bijvoorbeeld terug naar je parkeerplaats of wijst je de weg naar een plaats van bestemming in een voetgangerszone.

Eén model, twee silhouetten

Op het Autosalon van Frankfurt (17 tot 27 september) gaat het doek van de nieuwe DS 4 en DS 4 Crossback: één model, twee silhouetten. De DS 4 kennen we als stijlvolle en dynamische berline, de DS 4 Crossback voegt met zijn avontuurlijke look daar een extra dimensie aan toe. De 'elegante avonturier' onderscheidt zich van de DS 4 door 30 mm extra vrije hoogte, grote zwarte wielen en specifieke attributen als achterspoiler, dakrails en panoramische voorruit. Met zijn concept en design mikt hij op klanten die op zoek zijn naar een belofte van avontuur, binnen én buiten de stad.

DS 4 Crossback

DS 4 Crossback

De DS 4 en DS 4 Crossback zijn de eerste modellen met het CarPlay-protocol, compatibel met de recentste Apple iPhone-toestellen. Het nieuwe 7-inch aanraakscherm in kleur en met de nieuwste MMI-innovaties (mens/machine-interface) biedt een vereenvoudigde toegang tot alle functiemogelijkheden van de auto. New Mirror Screen zorgt bovendien voor een duplicatie van het scherm van je smartphone (iOS/Androïd) op scherm van het dashboard waardoor je op elk moment - in veilige omstandigheden - kan genieten van de meeste van de applicaties. Eén voorbeeld: DS biedt het SMS-schrift via spraakherkenning.

Meer veiligheid en comfort

Ook het aanbod aan veiligheids- en comfortvoorzieningen en toepassingen is fors uitgebreid: achteruitrijcamera, dodehoekbewakingssysteem, masserende bestuurder- en passagierszetel vooraan, met nappaleder bekleed dashboard én meedraaiende Xenon-lampen - een knipoog naar de oorspronkelijke DS, defilerende LED-richtingsaanwijzers en LED-mistlichten met cornering light. De meeste van deze functies zijn beschikbaar vanaf het eerste modelniveau.

DS 4 Crossback

DS 4 Crossback

Twee vliegen in één klap voor één model met twee silhouetten

Voor de DS 4 is er keuze uit drie benzine- en drie dieselturbomotoren, met een gunstige CO2-uitstoot van 97 g/km tot 138 g/km. Bij de PureTech - familie van driecilinder-benzinemotoren begroeten we de komst van de PureTech 130 S&S met turbocompressor die het rijplezier en rijcomfort verhoogt en het verbruik en de CO2-uitstoot verlaagt. Twee vliegen in één klap voor één model met twee silhouetten. Aan de dieselzijde is het gamma uitgerust met de nieuwste generatie BlueHDI-motoren die sportieve prestaties koppelen aan uitzonderlijk lage verbruiks- en emissiewaarden. Die zijn het resultaat van een efficiëntere uitlaatlijn. De SCR-module (Selective Catalytic Reduction) slaagt erin de NOx- en CO2-uitstoot met respectievelijk 90 en 4 procent te verminderen. Een pluim op de hoed van de DS-ingenieurs.

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info