Luk Perceval & Toneelgroep Amsterdam

Het Jaar van de Kreeft

Luk Perceval & Toneelgroep Amsterdam

Luk Perceval & Toneelgroep Amsterdam © Alle rechten voorbehouden

Wanneer? ZA. 28/05

Waar? deSingel, 20:00

Wat? Theater - Luk Perceval & Toneelgroep Amsterdam: Het Jaar van de Kreeft

desingel.be

'Het Jaar van de Kreeft' neemt u mee in een existentieel drama. Over levensangst en doodsdrift, grote gevoelens en banaliteit, grote verwachtingen en dagdagelijkse beslommeringen ... De roman van Hugo Claus is een van de favorieten van regisseur Luk Perceval. In zijn bewerking ziet u de personages elkaar een spiegel voorhouden, terwijl ze worden geconfronteerd met hun eigen struikelende, onvolkomen gevoelens.

Wanneer de bankier Pierre na een variétévoorstelling kapster Toni ontmoet, raakt hij in de ban van haar uitdagende persoonlijkheid. Ze beginnen een relatie, die al snel onder druk komt te staan. De vrijgevochten vrouw die Toni ogenschijnlijk was, blijkt onzeker en kwetsbaar. Ze keert voortdurend op haar passen terug, net als de kreeft waarmee ze zichzelf vergelijkt. De toekomst die Pierre voor ogen had, glijdt dag na dag verder weg.

De roman van Hugo Claus is een rollercoaster, geschreven in vlijmscherpe dialogen en balancerend tussen pathos en humor. In korte hoofdstukken schetst hij een passionele en hartverscheurende relatie tussen twee geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen. Herkenbaar? Daar mag u op rekenen

Praktisch

  • deSingel, Desguinlei 25, Antwerpen
  • Info en tickets: desingel.be - 03 248 28 28

Voordeel Knack Club

  • 25x2 tickets voor za. 28/05 om 20 uur

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moet u geregistreerd of aangemeld (indien reeds geregistreerd) zijn op deze site.

U kan alleen maar deelnemen als u ook geabonneerd bent.

Onze partners