EXPOSITIE 'PRECIEUS! LUXUEUS PRONKEN, DRINKEN, ETEN EN VIEREN'

EXPOSITIE 'PRECIEUS! LUXUEUS PRONKEN, DRINKEN, ETEN EN VIEREN'

'Precieus! Luxueus pronken, drinken, eten en vieren' © Alle rechten voorbehouden

EXPOSITIE 'PRECIEUS! LUXUEUS PRONKEN, DRINKEN, ETEN EN VIEREN'

Knack Weekend nodigt u uit voor een exclusief begeleid bezoek aan de expositie 'Precieus! Luxueus pronken, drinken, eten en vieren' in het Umicore Zilverpaviljoen & het Diamantpaviljoen in Antwerpen.

Binnenkort opent in Antwerpen een nieuw Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant waarin de collecties van het voormalig Diamant- en Zilvermuseum versmelten. U mag een (kunst)historisch verhaal over edelsmeedkunst verwachten waarin zowel het gebruik van edele metalen zoals zilver als van edelstenen zoals diamant centraal staat.

Uitgangspunt voor het nieuwe museum en voor deze expo is de Gouden Eeuw van Antwerpen: een periode waarin Antwerpen zich van een relatief kleine handelsstad ontwikkelde tot een draaischijf van handel in luxegoederen. In 'Precieus!' getuigen zo'n 75 objecten van 500 jaar luxueus pronken, drinken, eten en vieren. De twee paviljoenen zijn voor de eerste keer samen het toneel van één tentoonstelling, de voorbode van één Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant.

We verwachten u om 10 uur aan de ingang van het Umicore Zilverpaviljoen vlak bij het MAS. Na een korte verwelkoming wordt u door een ervaren gids rondgeleid in de twee paviljoenen waar 'Precieus!' wordt gepresenteerd. Tijdens de middag bieden we u een lunch aan op de boot Frisia in het Bonapartedok, voorafgegaan door een aperitief: een diamantcocktail waarmee u een echte diamant kunt winnen! Rond 14 uur sluiten we af en gaat u huiswaarts met een cadeaupakket!

Praktisch

  • Umicore Zilverpaviljoen, Hanzestedenplaats 15, Antwerpen
  • Vrijdag 19 juni 2015 van 10 tot 14 uur

Voordeel Knack Club

  • Ontdek de expositie 'Precieus! Luxueus pronken, drinken, eten en vieren' tijdens een exclusieve rondleiding en maak kans op een echte diamant!
  • 10 x 2 genodigden

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moet u geregistreerd of aangemeld (indien reeds geregistreerd) zijn op deze site.

U kan alleen maar deelnemen als u ook geabonneerd bent.

Onze partners