DAG VAN DE ARCHITECTUUR

Maken en meemaken

DAG VAN DE ARCHITECTUUR

DAG VAN DE ARCHITECTUUR © Alle rechten voorbehouden

Wat? DAG VAN DE ARCHITECTUUR

Wanneer? 11.10.2015

Op zondag 11 oktober nodigen tientallen gastvrouwen en -heren u uit om samen architectuur te beleven. Dan kunt u in heel Vlaanderen en Brussel meer dan negentig opmerkelijke gebouwen bezoeken die zich engageren in een gedeelde ruimte. Op www.dagvandearchitectuur.be vindt u gedetailleerde informatie over alle projecten. Verzamel alle interessante gebouwen en activiteiten in Mijn Dag ?. Zo heb je op 11 oktober alles handig bijeen!

Bezoek met Knack Weekend de tentoonstelling

'Levensecht. De performantie van de moderne stad'.

Een stad die vijftig jaar geleden uit het niets werd opgetrokken en toen gold als hét prototype van een moderne samenleving. Hoe bestand is zo'n ontwerp tegen de tand des tijds? Tom Avermaete, hoogleraar aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft, onderwierp samen met zijn studenten enkele iconische steden als Brasilia, Casablanca en Chandigarh aan een grondige analyse. Het resultaat is een tentoonstelling met een hoopvolle boodschap: "Goede architectuur is in staat haar eigen fundamenten te moderniseren."

Programma:

19:00 Welcome

19:30 Rondleiding in de tentoonstelling 'Levensecht. De performantie van de moderne stad' door Bart Tritsmans, projectleider Vlaams Architectuurinstituut

20:30 Cocktail

Praktisch

  • Donderdag 8 oktober om 19:00
  • deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Voordeel Knack Club

  • 20x2 tickets

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moet u geregistreerd of aangemeld (indien reeds geregistreerd) zijn op deze site.

U kan alleen maar deelnemen als u ook geabonneerd bent.

Onze partners