42E FILM FEST GENT

42E FILM FEST GENT

42E FILM FEST GENT © Alle rechten voorbehouden

Wanneer? Van DI.13/10 t.e.m. ZA. 24/10

Waar? Verschillende locaties in Gent

Wat? Filmfestival - 42E FILM FEST GENT

filmfestival.be

Het 42e Film Fest Gent richt de spotlights op eigentijdse Britse films met een selectie van nieuwe 'BritPics' in de sectie UK Cinema, maar duikt ook in het rijke Engelse filmverleden door enkele klassiekers te vertonen. De focus wordt doorgetrokken met een anthologie van de Britse film(muziek) op het Great British Film Music Concert op 22 oktober in De Bijloke in aanwezigheid van enkele beroemde fi lmcomponisten.

De officiële competitie biedt dit jaar alweer een scherpe internationale selectie van het werk van jonge en gevestigde regisseurs. Een jury bestaande uit Sir Alan Parker, Marjane Satrapri, Franco Lolli, Carolien Strubbe en Boyd Van Hoeij bekroont de beste film, soundtrack en score en het beste sounddesign.

Naast de eerder bekendgemaakte openingsfilm D'Ardennen van Robin Pront toont het festival een aantal films vooraleer ze in de Belgische zalen verschijnen, wordt er aandacht besteed aan hedendaagse auteurscinema en zijn er kortfi lms en intrigerende portretten van kunstenaars en muzikanten.

Het duizelingwekkende The Walk van Robert Zemeckis met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol is de vooropening van het festival op 12 oktober en daarnaast vertoont FFGent op 21 oktober ook de Back to the Future-trilogie van Zemeckis in het kader van de 30e verjaardag van de film. Het festival sluit af met de 15e World Soundtrack Awards op 24 oktober in aanwezigheid van onder andere Alan Silvestri, de vaste componist van Zemeckis, Lifetime Achievement Award Winner Patrick Doyle en Discovery 2014 Daniel Pemberton.

Praktisch

  • Voor de verschillende locaties van het filmfestival, zie filmfestival.be

Voordeel Knack Club

  • 1 exclusief vipweekend met hotelovernachting voor 2 personen op Film Fest Gent
  • 120 tickets voor een film naar keuze (met uitzondering van de openings- en slotfilm en speciale evenementen)
  • Knack Clubleden genieten een standaardkorting bij aankoop van filmtickets (met uitzondering van de openings- en slotfi lm en speciale evenementen)
  • Alle info & tickets op www.filmfestival.be

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moet u geregistreerd of aangemeld (indien reeds geregistreerd) zijn op deze site.

U kan alleen maar deelnemen als u ook geabonneerd bent.

Onze partners