Koen Meulenaere
Koen Meulenaere
Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack
Opinie

15/12/10 om 13:40 - Bijgewerkt om 13:40

Kennedy

Kaa Er Cee Genk heeft Kennedy Nwanganga aan de pers voorgesteld, de nieuwe aanvaller die overkomt van het gereputeerde Inter Turku.

Zelf hadden wij iemand met de naam Kennedy nooit aangetrokken, men moet het lot niet uitdagen. Even opgezocht hoe het andere Kennedy's is vergaan.

John Fitzgerald: Amerikaans president, vermoedelijk de sponde gedeeld met Marilyn Monroe en toch stomweg getrouwd met Jacqueline Bouvier (nicht van Marge Bouvier), zoon Patrick overlijdt twee dagen na geboorte, zelf in Dallas doodgeschoten.

Robert: broer van John Fitzgerald, Amerikaans presidentskandidaat, brave mens, in Los Angeles doodgeschoten.

Edward (Ted): broer van John Fitzgerald en Robert, senator, komt als bij wonder levend maar geradbraakt uit een vliegtuigongeluk, rijdt met zijn 'secretaresse' (het kind moet een naam hebben) Mary-Jo Kopechne van een brug op Chappaquiddick-eiland nabij het bekende vakantieoord Martha's Vineyard, secretaresse verdronken, Ted zelf (zat, te rap gereden, handen niet aan het stuur) ternauwernood aan Sing Sing ontsnapt, ondertussen alsnog overleden.

Joseph: oudste zoon van Robert, veroorzaakt zwaar auto-ongeluk waarbij zijn vriendin verlamd geraakt voor het leven.

Ted junior: zoon van Edward, verliest op zijn twaalfde door botkanker een been.

David Anthony: zoon van Robert, sterft in Palm Beach na een overdosis cocaïne.

William: neef van John Fitzgerald, Robert en Edward, veroordeeld wegens verkrachting.

Michael: zoon van Robert, verongelukt bij het skiën.

Joseph Patrick: broer van John Fitzgerald, Robert en Edward, dood na een vliegtuigongeluk.

Kathleen: zuster van John Fitzgerald, Robert en Edward, dood na een ander vliegtuigongeluk. Voeg dat van Edward eraan toe en we zijn al aan drie vliegtuigcrashes. Je zou nu toch zeggen: NEEM DE TREIN, kiekens. Maar nee, nóg niet geleerd! De volgende! Next!

John-John: zoon van John Fitzgerald, dood na het vierde vliegtuigongeluk in de familie! Vloog bovendien zelf, hoewel hij daar niet gekwalificeerd voor was, in de zee gestuikt bij Martha's Vineyard (zie nonkel Ted), vier inzittenden overleden.

Bij zoveel miserie staat je verstand stil. Dit is erger dan de Pfaffs (Sam overgegeven, Debby mottig, Nicolas verveelt zich, Carmen moe). Daarom deze dringende tip aan Dirk Degraen: als die jongen al getekend heeft, is het natuurlijk te laat, maar noem hem dan Jos. Jos Nwanganga, zoals Jos Vaessen. Met Jossen loopt het doorgaans beter af dan met Kennedy's. En verplaats u volgend jaar in de Champions League in geen geval, wij herhalen: in géén geval, met een vliegtuig. Of is het al niet erg genoeg dat we bijna de Rode Duivels kwijt waren met die verroeste kist in Rusland?

Koen Meulenaere

Onze partners