Honderden passagiers Eurostar 8 uur vast in donker

21/11/14 om 07:26 - Bijgewerkt om 07:26

Honderden passagiers van Eurostar stonden afgelopen nacht urenlang geblokkeerd. Ze brachten de nacht door in het donker, en kregen naar eigen zeggen te weinig informatie.

Honderden passagiers Eurostar 8 uur vast in donker

© belga

Twee Eurostartreinen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag urenlang geblokkeerd gestaan in de buurt van de Noord-Franse stad Rijsel als gevolg van een breuk in de bovenleiding tussen Rijsel en Calais. Dat meldt Eurostar via Twitter. Honderden reizigers moesten daardoor de nacht op de trein doorbrengen.

Verschillende passagiers lieten via Twitter weten dat het in de trein pikdonker was en klaagden over een gebrek aan informatie. Aan de VRT vertelde reiziger Sebastiaan De Roeck uit Sint-Niklaas zijn verhaal: 'In het begin was er nog licht, dan is men overgeschakeld op noodverlichting om de batterijen te sparen. Dan heeft men ook de noodverlichting uitgeschakeld. Van de 8 uur hebben we toch 5-6 uur zonder verlichting gezeten, de airco is ook uitgevallen'.

'Meeste informatie haalde ik van Twitter. Triestig'

Ook De Roeck stoorde zich aan het gebrek aan informatie, een frustratie die op sociale media veel werd geventileerd. 'De conducteurs deden wel hun best, maar beschikten volgens mij gewoon niet over de meest correcte en recentste informatie. De meeste informatie heb ik van Twitter gehaald. Triestig.'

Politici en anderen mengden zich onder meer op Twitter in de discussie.

Het incident zorgde ook voor vertragingen op andere verbindingen.

Lees meer over:

Onze partners