Zondag opendeurdag van alles wat met 'zorg' te maken heeft

14/03/13 om 15:18 - Bijgewerkt om 15:17

Meer dan 180 organisaties en bedrijven die gelinkt zijn aan de zorgsector openen hun deuren voor zowel geïnteresseerde bezoekers als kandidaat-werknemers.

Zondag opendeurdag van alles wat met 'zorg' te maken heeft

Zondag, 17 maart, wordt in Vlaanderen voor de tweede keer de 'Dag van de Zorg' georganiseerd. Meer dan 180 organisaties en bedrijven die gelinkt zijn aan de zorgsector openen hun deuren voor zowel geïnteresseerde bezoekers als kandidaat-werknemers.
De Dag van de Zorg zet de sector in al zijn diversiteit op de kaart: ziekenhuizen, woonzorgcentra, farmaceutische bedrijven, medisch-technologische industrie en KMO's die medical devices ontwikkelen... ze zijn er allemaal bij. "Doordat alles op die dag rond 'zorg' draait, krijgen we zeer gerichte aandacht", zegt Filip Decruynaere, organisator van het eerste uur. "We waren vorig jaar al aangenaam verrast door de massale interesse en dit jaar kunnen we een aantal nieuwe deelnemers voorstellen. We hebben het onderwijs ook meer betrokken waardoor ook hogescholen meedoen. Maar ook kleinere KMO's die bezig zijn met zorginnovatie komen aan bod. De ontwikkeling in de zorg is immers niet alleen een maatschappelijke ontwikkeling, maar ook een economische ontwikkeling. Die economische kracht van de zorg moet duidelijk zijn."

Nieuwe spelers zijn bijvoorbeeld Janssen Farmaceutica en de VDAB die zijn aanbod wil verbreden en nog meer servicepunten zal openen. "Door die verbreding kunnen we ook het maatschappelijk draagvlak vergroten voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector", zegt Filip Decruyenaere. "We willen vooral een positieve boodschap brengen."

Die positieve boodschap is vorig jaar alleszins overgekomen. Duizenden bezoekers vonden hun weg naar een van de iets meer dan 200 instellingen en bedrijven. Het waren mensen die op die manier ongehinderd kennis konden maken met bijvoorbeeld RVT's, maar ook geïnteresseerde sollicitanten die op die manier op zoek konden naar nieuwe werkgevers.

De 'Dag van de Zorg 2013' vindt plaats op zondag 17 maart, van 10 tot 17 uur. De volledige lijst van deelnemers vindt u op www.dagvandezorg.be.

Onze partners