Ziekenhuis met slapende spoedarts: 'Geraakt door ongenuanceerde en persoonlijke reacties'

30/08/16 om 22:45 - Bijgewerkt om 22:45

"Onze artsen en medewerkers voelen zich geraakt door de soms ongenuanceerde en persoonlijke reacties die dit incident binnen de media en op sociale media in het bijzonder veroorzaakt heeft", zegt de ziekenhuisdirectie van AZ Nikolaas, nadat een slapende spoedarts werd gefotografeerd door een wachtende patiënt.

Ziekenhuis met slapende spoedarts: 'Geraakt door ongenuanceerde en persoonlijke reacties'

Archiefbeeld ziekenhuis © iStock

De arts sliep terwijl er verschillende mensen zaten te wachten in de wachtzaal van AZ Nikolaas in Sint-Niklaas, meldde TV Oost maandag. Eén van de wachtende patiënten nam een foto van de arts, terwijl ze onderuit gezakt op haar bureaustoel zat en plaatste die op Facebook.

Het ziekenhuis betreurt het incident. "Onze ombudsdienst zal dit incident, net zoals bij andere klachten het geval is, onderzoeken aan de hand van gesprekken met zowel de patiënt als de betrokken arts en spoedverpleegkundigen, waarna in samenspraak met de directie van het ziekenhuis desgevallend de nodige (verbeter)acties ondernomen kunnen worden", meldt de directie. Het AZ vraagt dat patiënten melden wanneer ze ontevreden zijn.

'Waardering voor artsen en medewerkers'

"Onze artsen en medewerkers voelen zich geraakt door de soms ongenuanceerde en persoonlijke reacties die dit incident binnen de media en op sociale media in het bijzonder veroorzaakt heeft. Als ziekenhuisdirectie en als voorzitter van de Raad Van Bestuur willen wij expliciet onze waardering uitspreken ten aanzien van onze artsen en medewerkers die dag in dag uit, niet altijd in de meest makkelijke omstandigheden, trachten om de patiënt met de best mogelijke zorgen te omringen", stelt het ziekenhuis in een persbericht.

Eerder liet het ziekenhuis dit weten: "Elke klacht wordt au sérieux genomen. Het is een jammer geval. We betreuren dat het zo is moeten lopen, maar ze (de patiënte die de foto nam, red.) heeft de eerste zorgen gehad." Vorig jaar, aldus het ziekenhuis, waren er 63 klachten van in totaal 40.000 patiënten.

(Belga/RR)

Onze partners