Teleblok staat weer klaar voor student met examenstress

30/05/13 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Studenten die het even niet meer zien zitten, kunnen van 30 mei tot en met 27 juni bij Teleblok terecht om hun hart te luchten.

Teleblok staat weer klaar voor student met examenstress

© Thinkstock

Met de examens voor de deur staan de vrijwilligers van Teleblok, de gratis hulplijn van de CM, opnieuw klaar om anoniem en vertrouwelijk te luisteren via telefoon en chat, en dat voor het 25ste jaar op rij.

Studenten die het even niet meer zien zitten, kunnen van 30 mei tot en met 27 juni bij Teleblok terecht om hun hart te luchten. Ook bezorgde ouders, leerkrachten, vrienden en partners kunnen een beroep doen op Teleblok.

"Na 25 jaar zijn de algemene vragen rond studieproblemen waarmee studenten bij Teleblok terechtkomen nog steeds dezelfde", zegt Kathleen Devos, coördinator van Teleblok. "Maar het aandeel van een aantal psychische problematieken zoals faalangst, stress en depressieve gevoelens is de laatste jaren sterk gestegen. De grootste oorzaak hiervan is de grote prestatiedruk die veel studenten ervaren en het gemis aan sociale steun in hun omgeving."

Van 30 mei tot en met 27 juni 2013 is Teleblok elke dag van 18.00 uur tot 20.30 uur telefonisch bereikbaar op het gratis en anoniem nummer 0800 13 14 4. Chatten kan elke dag tussen 18 en 23 uur op www.teleblok.be. Je vindt Teleblok ook op www.facebook.be/denblok. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners