Stress bij katten

Stress bij katten

Inderdaad, wij mensen zijn niet de enigen die gevoelig zijn voor stress. Stress is verantwoordelijk voor heel wat probleemgedrag bij onze spinnende vrienden.

Ook onze tanden hebben stress

Ook onze tanden hebben stress

Gezonde tanden staan of vallen met een degelijke mondhygiëne. Maar er is meer! Zo kan stress een nefaste impact hebben op de toestand van onze tanden en van onze mond in het algemeen. Wat kunnen we daaraan doen?

Omgaan met stress

Omgaan met stress

We kennen het gevoel allemaal: overmand door stress, voelen we ons niet opgewassen tegen een situatie die we als bedreigend ervaren. Gelukkig bestaan er tal van methodes en technieken die ons helpen om de stress doeltreffend aan te pakken.

Gevloerd op het werk

Gevloerd op het werk

Onzekerheid over de arbeidsplaats, weinig autonomie en een hoge werkdruk zijn de belangrijkste risicofactoren van stress door het werk. Te veel mensen worden als citroenen uitgeperst.

Binnenvetters riskeren een infarct

Binnenvetters riskeren een infarct

Niet de opgejaagde stresskonijnen zetten hun hart onder druk. Wel de uiterlijk kalme types die hun zorgen opkroppen en een façade optrekken. Mensen met dit profiel lopen een verhoogd risico op een hartaanval.

Mediteren om langer te leven

Mediteren om langer te leven

Negatieve stress is ongezond en kan bijvoorbeeld bijdragen tot een hartaanval. Maar je kunt er iets tegen ondernemen: mediteren. Het helpt waarschijnlijk onze cellen al om langer te overleven. Dat is al een begin.