Sauna deels terugbetaald: 'Schrap verplichte aanvullende ziekteverzekering' (Ide)

29/09/13 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Schrap de verplichte aanvullende ziekteverzekering en breng de waardevolle elementen in de verplichte ziekteverzekering. Zo reageert senator Louis Ide (N-VA) op het bericht dat de onafhankelijke ziekenfondsen van plan zijn saunabeurten deels terug te betalen.

Sauna deels terugbetaald: 'Schrap verplichte aanvullende ziekteverzekering' (Ide)

Hij hekelt dat ziekenfondsen 'allemaal leuke dingetjes' in de verplichte aanvullende verzekering stoppen in de hoop daarmee leden te lokken, terwijl dit 'niets meer met gezondheidszorg te maken heeft'.

Volgens Ide zijn sommige zaken binnen de verplichte aanvullende ziekteverzekering waardevol en horen ze te worden terugbetaald, zoals vaccinaties. Hij stelt daarom voor die aanvullende verzekering te schrappen en de zinvolle elementen onder te brengen in de verplichte ziekteverzekering. 'Op die manier bespaart de patiënt nog jaarlijks een aardig bedragje. Voor tweeverdieners kan dit oplopen tot 200 euro per jaar', aldus nog de senator.

Saunabezoek voor 25 euro terugbetaald

Vanaf 1 januari 2014 komt het Onafhankelijk Ziekenfonds jaarlijks voor 25 euro tussen in een saunabezoek. Dat schrijft De Zondag. 'Omdat wij begrijpen dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen en te ontstressen', klinkt het bij het ziekenfonds.

De Saunavereniging probeerde ook het Neutraal Ziekenfonds tot een tussenkomst te verleiden, maar die houden voorlopig de boot af. 'We willen geen Mattheüseffect creëren', zegt Jürgen Constandt, algemeen directeur van het Vlaams en Neutraal Ziekenfonds. 'We betwisten niet dat een saunabezoek gezond is, maar om ook financieel tussen te komen, lijkt ons een brug te ver'. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners