Roze borstkankercampagne in de startblokken

20/09/12 om 17:15 - Bijgewerkt om 17:15

Ieder jaar worden er in Vlaanderen ongeveer 5000 nieuwe gevallen van borstkanker ontdekt. Think-Pink organiseert op 30 september activiteiten om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte.

Roze borstkankercampagne in de startblokken

© Belga

Ieder jaar worden er in Vlaanderen ongeveer 5000 nieuwe gevallen van borstkanker ontdekt. Think Pink organiseert op 30 september activiteiten om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte. Iedereen kan meedoen.Op zondag 30 september organiseert Think-Pink in Antwerpen voor de 4de keer de Race for the Cure. Deelnemers kunnen kiezen tussen 3km wandelen of 6km lopen. De activiteiten zijn toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en van elk fitnessniveau. De deelnemers vieren hun overwinning op borstkanker, steunen diegenen die nog altijd tegen de ziekte vechten en herdenken iedereen die aan borstkanker overleden is. Alle lotgenoten (mensen die borstkanker hebben/hadden) kunnen op de Race for the Cure een roze T-shirt dragen. Familie, vrienden en sympathisanten krijgen een witte T-shirt.

De organisatie hoopt om dit jaar 5000 mensen te verwelkomen. Met dit symbolische aantal zou men evenveel mensen ontvangen als er nieuwe gevallen van borstkanker per jaar in Vlaanderen worden ontdekt. Think-Pink organiseert jaarlijks de nationale bewustmakingscampagne in de strijd tegen borstkanker. Men wil zoveel mogelijk mensen sensibiliseren en lokale verenigingen tegen borstkanker financieel ondersteunen.

Dorp Think-Pink zorgt voor een positieve sfeer door het creëren van een 'village' waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden.Tijdens en na de race is iedereen, ook niet-deelnemers, van harte welkom in het dorp van de race. Men kan er iets lekkers en gezonds eten en drinken en informatie over borstkanker uitwisselen. Kinderen kunnen er naar hartenlust spelen en er vinden allerlei activiteiten plaats.

Geef om haar

De Race for the Cure is eveneens het startschot van de "Geef om Haar" campagne. Tijdens deze campagne worden mensen aangespoord om 20cm van hun paardenstaart af te staan en te schenken aan het "Geef om Haar fonds". Op die manier worden zoveel mogelijk vrouwen met borstkanker die geconfronteerd worden met haarverlies, emotioneel en financieel bijgestaan.

Op de Race for the Cure in Antwerpen zal hiervoor een groot kapsalon geopend worden. Professionele kappers zullen vanaf 10u gratis 20cm van je paardenstaart knippen en deze staart schenken aan het "Geef om Haar fonds". Natuurlijk knippen de kappers niet enkel je paardenstaart af, maar zullen ze iedereen bezorgen je eveneens een nieuwe frisse look! Opgelet, de plaatsen zijn beperkt, dus inschrijven is noodzakelijk. (MF) Bron: vzw Think-Pink

Vooraf inschrijven kost 12 euro per persoon, daginschrijvingen kosten 15 euro. Groepen die zich vooraf inschrijven met minimaal 10 personen betalen 10 euro per deelnemer.

Onze partners