Riziv dient klacht in tegen onbekenden in PIP-schandaal

16/02/12 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:27

Het Riziv diende een klacht in wegens onder meer onvrijwillige slagen en verwondingen in het dossier rond de omstreden borstimplantaten die door de Franse firma PIP geproduceerd zijn.

Riziv dient klacht in tegen onbekenden in PIP-schandaal

© AFP

Het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) heeft bij de Brusselse onderzoeksrechter een klacht ingediend tegen onbekenden in het PIP-dossier.

Het Riziv diende een klacht in wegens onder meer onvrijwillige slagen en verwondingen, het illegaal uitoefenen van geneeskunde en farmacie en inbreuk op de Belgische wetgeving op vlak van import.

Fraude aan de sociale zekerheid

Voorts klaagt het Riziv ook de vervalsing van medische middelen aan, verschillende gevallen van fraude aan de sociale zekerheid, valsheid in geschrifte en het gebruik van valsheid in geschrifte, oplichting, het afleggen van onvolledige of onjuiste verklaringen en bedrog in het sociaal strafrecht.

Het Franse bedrijf Poly Implant Prothèse (PIP) wordt ervan verdacht een minderwaardige gel te hebben gebruikt, waardoor de borstimplantaten kunnen gaan lekken. Geschat wordt dat wereldwijd zowat 400.000 PIP-borstimplantaten verkocht zijn. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners